Finante

Locuri de munca LinkedIn

Cum îţi găseşti un loc de muncă pe LinkedIn?

01.10.2021

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 55 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Locuri de muncă LinkedIn. Într-un sondaj realizat de LiveCareer, 68% dintre recrutori au spus că persoanele care caută un job au nevoie de un profil LinkedIn. În ultimii ani, LinkedIn a devenit un instrument valoros de căutare a unui loc de muncă, însă pe care mulți candidați potențiali îl subestimează. Într-un sondaj realizat de LiveCareer, 68% dintre recrutori au spus că persoanele care caută un loc de muncă au nevoie de un profil LinkedIn, iar 65% dintre managerii de angajare au spus că nu îi deranjează să fie contactați de potențiali candidați pe LinkedIn.

Studiile demonstrează, de asemenea, că 92% dintre companii utilizează social media pentru angajare și că trei din patru manageri de resurse umane vor căuta profilurile sociale ale unui candidat. Indiferent dacă sunteți recent absolvent de facultate sau un profesionist cu experienţă care caută o nouă oportunitate de angajare, social media reprezintă un instrument util de căutare a unui loc de muncă.

LinkedIn este cea mai populară reţea socială pentru a căuta locuri de muncă. Într-un interviu, Jeff Weiner, CEO-ul LinkedIn, a menționat următoarele trei sfaturi pentru a maximiza potențialul dumneavoastră pe piaţa muncii: actualizaţi-vă constant profilul, prezentaţi cât mai clar abilitățile și obiectivele pe care le aveţi şi scoateți în evidenţă experienţa recentă pe care o deţineţi.

LinkedIn este, fără îndoială, rețeaua socială pentru profesioniștii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Și totuși, multe persoane nu maximizează LinkedIn pentru a-i ajuta să-și găsească un loc de muncă.

Trebuie să faceți trei lucruri simple dacă doriți să găsiți un loc de muncă pe LinkedIn:

  • Configurați un profil LinkedIn excelent;

  • Folosiți LinkedIn pentru a obține interviuri și a face conexiuni;

  • Utilizați LinkedIn pentru a aplica direct la locurile de muncă disponibile.

Vă oferim aşadar, o serie de strategii, instrumente și sfaturi despre platforma LinkedIn, sfaturi pe care s-ar putea să nu le știți. Fiecare dintre acestea vă poate aduce cu un pas mai aproape de un nou loc de muncă sau de o nouă carieră.

Actualizaţi constant profilul de LinkedIn

Un prim pas extrem de important este reprezentat de actualizarea constantă a profilului de LinkedIn. Profilul dumneavoastră trebuie să scoată în evidenţă experienţa şi pasiunile dumneavoastră. Aşadar, profilul de LinkedIn nu trebuie să fie doar un CV online.

Poţi face acest lucru fiind activ pe această reţea cu:

  • actualizări despre subiecte legate de domeniul tău de activitate
  • postări în care îți exprimi părerile despre inovaţiile din domeniu şi despre tendinţe

Acest lucru te ajută să te poziționezi ca expert în domeniul ales.

Fiţi accesibil

O greșeală des întâlnită pe LinkedIn este aceea de a nu clarifica modul în care ceilalți vă pot contacta. Din acest motiv, este important să vă faceţi publică adresa de e-mail sau numărul de telefon.

Locuri de muncă LinkedIn. Este important să vă faceţi publică adresa de e-mail sau numărul de telefon

Contactați direct angajatorii

Dacă vedeţi o ofertă de angajare pentru un job care v-ar interesa, nu ezitați să contactaţi direct angajatorul. Astfel, veţi putea evita intermediarii şi firmele de recrutare. De fapt, LinkedIn este unul dintre puţinele locuri unde puteți trimite un mesaj direct persoanei care se ocupă de angajări.

Locuri de muncă LinkedIn. Folosiţi o fotografie de profil

Lipsa unei fotografii de profil LinkedIn reprezintă un mare minus. Acest lucru îţi poate face profilul să pară suspect. De asemenea, profilul de LinkedIn pare incomplet, iar reţeaua favorizează profilurile complete atunci când recrutorii caută angajaţi.

Membrii LinkedIn care includ o fotografie de profil primesc de până la 21 de ori mai multe vizualizări de profil.

Alegeţi o fotografie care se aliniază rolului de profesionist pe care îl aveţi, dar care vă face accesibil. De exemplu, dacă nu sunteți medic veterinar, o fotografie cu o pisică nu este probabil cea mai bună alegere.

Oricât de tentant ar fi să postaţi o poză de acum 10 ani, nici acest lucru nu reprezintă o idee prea bună

Construiţi reţeaua de LinkedIn înainte de a avea nevoie de ea

Un alt sfat important este următorul: construieşte-ţi reţeaua de LinkedIn înainte de a avea nevoie de ea. Indiferent de situația în care se află piaţa muncii sau domeniul dumneavoastră de activitate, a avea o rețea puternică reprezintă o formă bună de securizare a locului de muncă. Nu așteptați până când aveţi probleme la locul de muncă pentru a avea un profil şi o reţea completă de LinkedIn.

Nu așteptați până când aveţi probleme la locul de muncă pentru a avea un profil şi o reţea completă de LinkedIn.

Locuri de muncă LinkedIn. Obțineți recomandări

Dacă aţi finalizat profilul de LinkedIn, aţi completat experienţa, abilităţile şi obiectivele de carieră, mai este ceva de făcut: obțineți recomandări! Nu trebuie neapărat să vă rugaţi şefii să vă dea aceste recomandări, dacă nu vă simţiţi confortabil cu această idee. Puteţi ruga unul sau doi colegi să vi le ofere, rugându-i să explice într-un paragraf sau două cum este sau a fost să lucreze cu dumneavoastră.

Aşadar, construirea rețelei de LinkedIn reprezintă o strategie excelentă pentru căutarea unui loc de muncă. Însă trebuie să ţineţi cont de faptul că crearea și cultivarea relațiilor se află în centrul utilizării rețelelor sociale şi atunci când căutați un loc de muncă.

În consecință, nu subestimați puterea rețelelor de socializare dacă vreţi să obţineţi un nou loc de muncă. Acestea vă pot ajuta să vă evidenţiaţi abilitățile, să oferiţi angajatorilor o privire asupra personalității şi modului de viaţă pe care îl aveţi. În mediul competitiv al recrutării, acestea vă pot oferi un avantaj imens față de alţi candidaţi.

Citește și Cinci tipuri de management care îţi pot aduce succesul