Stiri: Social

prima zi de scoala

Cum îţi pregăteşti copilul pentru prima zi de școală?

23.08.2022

Prima zi de şcoală 2022: Cum îţi pregăteşti copilul pentru această zi specială? Prima zi de şcoală 2022: Iată cum poţi să îţi pregăteşti copilul pentru această zi specială! În 2022 prima zi de 

şcoală va avea loc pe data de 5 septembrie. În prima zi de şcoală unii copiii sunt bucuroşi, alţii emoţionaţi şi poate puţin dezorientaţi. Aşadar, părinţii trebuie să pregătească copilul pentru prima zi de şcoală, astfel încât trecerea de la vacanţă la un program fix sau trecerea de la grădiniţă în clasa zero să nu fie prea grea pentru cel mic. 

Începerea şcolii poate crea atât plăcere, cât şi emoţii neplăcute sau nelinişti. Unii copii sunt bucuroşi şi acceptă faptul că trebuie să meargă la şcoală, în timp ce alţii sunt mai afectaţi de schimbare.

 

Prima zi de şcoală 2022. Sfaturi utile

Aşadar, ce trebuie să faceţi pentru a vă pregăti copilul pentru prima zi de şcoală? Amintiți-i de mai multe ori că de luni o să meargă la şcoală şi cât de frumos o să fie, că o să îşi facă prieteni noi şi că va învăţa lucruri interesante. Discutaţi cu copilul despre sentimentele şi emoţiile sale privind faptul că trebuie să meargă la şcoală. Încurajați-l pe cel mic, dacă are impresia că va fi greu sau că nu se va descurca.

Spuneți-i că o să înveţe multe lucruri interesante şi că îşi va face prieteni noi de joacă. Întrebați-vă copilul ce fel de gustare dorește pentru la şcoală. Dacă îi veți pune în pachet ceea ce îi place să mănânce o să mai uite de emoţii.

 

Mergeți împreună să cumpărați rechizite

Mergeţi împreună cu el să cumpăraţi rechizite şi lăsați-l să îşi aleagă caietele, pixurile, creioanele şi alte produse. Cu o săptămână înainte de începerea şcolii, încercaţi să îl puneţi la somn mai devreme şi să îl treziţi cât mai aproape de ora la care va fi nevoit să se trezească în prima zi de şcoală.

 

Citește și Structura anului şcolar 2022 – 2023: Când au elevii prima vacanţă?