Slide

Stiri: Companii

Cum le urează europenii Crăciun Fericit celor dragi?

19.12.2014

O mare parte dintre europeni (41%) le transmit celor dragi urările de sărbători cu ajutorul apelurilor telefonice, arată un studiu al Samsung Techonomic. Cei mai mulți preferă să facă urări de sărbători prin intermediul telefoanelor mobile, prin apeluri vocale sau mesaje text, cei care păstrează tradiția scrisorilor pe hârtie și a cărților poștale fiind tot mai puțini.

„Dacă acum câțiva ani cei mai mulți europeni preferau să trimită mesaje de sărbători prin felicitări, acum lucrurile s-au schimbat radical. Oamenii se folosesc tot mai mult de tehnologie și și-au pierdut interesul față de cărțile poștale”, se precizează în raportul citat.

Astfel, la ora actuală, 98% dintre europeni au cel puțin un telefon mobil pe care îl folosesc nu doar pentru a vorbi cu cei aflați la distanță, ci și pentru a le trimite mesaje text acestora. Astfel, în perioada Crăciunului, 41% dintre europeni preferă să le ureze sărbători fericite celor dragi prin apeluri telefonice, iar 31% dintre ei trimit mesaje text. Doar 22% dintre europeni au spus că încă mai scriu scrisori tradiționale, cei care trimit cărți poștale de sărbători fiind și mai puțini, 11%.

Dintre europenii participanți la studiu, 35% au declarat că preferă să le ureze sărbători fericite celor dragi vorbind direct cu aceștia, față în față. Sunt mai puțini decât cei care optează pentru apeluri telefonice, dar acest lucru se explică prin faptul că 42% dintre ei locuiesc în altă regiune a țării decât membrii familiei lor, în timp ce 14% dintre participanții la studiu locuiesc chiar în alte țări decât familia din care fac parte.În acest context, apelurile telefonice au rămas cea mai populară opțiune de a rămâne în contact cu membrii familiei, 76% dintre europeni declarând că optează pentru această variantă în mod obișnuit pentru a-și contacta părinții.