Stiri: Social

prima zi de scoala

Cum ne pregătim copiii pentru prima zi de școala

04.09.2023

Pregătirea copiilor pentru prima zi de școală este importantă pentru a-i ajuta să se simtă încrezători, entuziasmați și pregătiți să facă față noii experiențe. Vă oferim câteva sfaturi pentru a-i ajuta să se pregătească pentru această etapă importantă!

Comunicare deschisă

Discutați cu copiii despre ceea ce înseamnă să meargă la școală, ce să aștepte și ce înseamnă să facă parte dintr-o clasă. Răspundeți la întrebările lor și încurajați-i să împărtășească sentimentele și gândurile lor.

Vizite la școală

Dacă este posibil, efectuați o vizită la școala unde vor merge. Poate fi util pentru copii să vadă clădirea, să se familiarizeze cu spațiile și să întâlnească profesorii sau personalul școlii.

Pregătirea materialelor școlare

Implicați copiii în pregătirea materialelor școlare, cum ar fi ghiozdanele, caietele, penarele și altele. Aceasta poate crea un sentiment de anticipare și pregătire.

Stabilirea unei rutine

Începeți să vă ajustați programul zilnic cu câteva zile înainte de începerea școlii. Stabilirea unei rutine regulate de culcare și trezire poate facilita adaptarea la noile ore de școală.

Vizitele medicale

Asigurați-vă că toate vaccinările sunt la zi și că copilul este sănătos pentru a începe școala. Este, de asemenea, ocazia de a verifica orice condiții medicale sau alergii pe care ar trebui să le știe școala.

Pregătirea emoțională

Ajutați copiii să înțeleagă că este normal să simtă emoții amestecate înainte de prima zi de școală. Încurajați-i să-și exprime sentimentele și să împărtășească așteptările lor.

Amintiți-vă că fiecare copil este diferit, așa că adaptați sfaturile în funcție de nevoile și personalitatea fiecărui copil. O abordare empatică și sprijinul dvs. vor face ca această tranziție să fie mai ușoară și mai plină de bucurie pentru ei.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/emil-hurezeanu-a-inaugurat-scoala-gimnaziala-si-gradinita-martian-negrea/