Stiri: Constructii

Cum poți obține un consum mai redus pentru centrala ta termică

06.12.2017

Consumul unui echipament de încălzire poate fi eficientizat cu ajutorul accesoriilor de termoreglare, dar și prin asigurarea izolării termice a imobilului, conform specialiștilor Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice şi boilere electrice.

Cea mai mare parte a celor care optează pentru instalarea unei centrale termice pe gaz aleg această variantă datorită costurilor reduse oferite de acest sistem. În plus, funcționarea eficientă a centralei pentru obținerea unui randament ridicat și a unui consum cât mai mic este o prioritate pentru cei mai mulți utilizatori din ţara noastră. Aşadar, centralele termice în condensare sunt, prin definiție, echipamente cu o eficiență ridicată ce poate fi crescută prin respectarea unei serii de pași.

„În primul rând, utilizatorii pot monta accesorii de conectivitate și termoreglare care sporesc eficiența și performanțele centralei, dar permit și controlul de la distanță. Accesoriile variază de la senzori de exterior, până la termostate de interior cu tot mai multe funcționalități. O funcționare optimizată a centralei poate fi obținută și prin intermediul unor programe presetate pentru momentele în care suntem acasă și cele în care suntem la serviciu, când nu este nevoie să menținem o temperatură de confort în casă. Toți acești pași ne ajută la obținerea unor economii importante la factura de gaze”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Reducerea pierderilor de aer cald reprezintă o altă modalitate de creștere a randamentului centralei termice pe gaz. În acest sens, se recomandă verificarea izolației geamurilor, a ușilor de intrare și a altor elemente constructive ale imobilului. De asemenea, este recomandat ca radiatoarele să nu fie acoperite cu obiecte ce pot bloca schimbul de căldură.

Utilizatorii de centrale termice mai trebuie să țină cont și de anumite acțiuni precum reviziile anuale pentru asigurarea  unui randament ridicat și a unui consum cât mai scăzut al echipamentelor de încălzire.

Pe lângă reviziile periodice și verificarea tehnică, o exploatare corectă a centralei termice pe timp de iarnă contribuie semnificativ la reducerea costurilor lunare pentru încălzirea locuinței, dar și la prelungirea duratei de viață a centralei termice.

„Dezvoltările tehnologice din ultimul timp reprezintă pentru noi o provocare constantă de a crea cele mai intuitive și eficiente soluții. Un astfel de exemplu este și aplicația Ariston NET, care conferă centralei termice o serie de funcții inteligente. Cu Ariston NET poți seta, modifica și controla temperatura din locuință și a apei calde menajere oricând, folosind un telefon inteligent sau un PC, de oriunde în lume. Datorită sistemului inovator de monitorizare, aplicația te poate anunța în cazul apariției unei probleme la sistemul de încălzire,” a adăugat reprezentantul companiei.