Modul de lucru flexibil previne fluctuaţiile costisitoare de personal, oamenii de afaceri din România apreciind că modul de lucru flexibil este de cele mai multe ori un criteriu esenţial în alegerea unui loc de muncă, potrivit unui studiu realizat de Regus.
Astfel, 79% dintre repondenţi afirmă că ar alege între două posturi de lucru asemănătoare pe baza acestui criteriu.
În plus, 74% dintre aceştia confirmă faptul că modul de lucru flexibil creşte gradul de păstrare a personalului.
“Procesul de recrutare este unul costisitor pe care majoritatea companiilor globale doresc să îl restrângă cât mai mult”, explică reprezentanţii companiei.
Plecarea unui angajat ajunge să coste chiar 4.625 lire sterline, potrivit Institutului CIPD, care estimează în cazul managerilor şi angajaților specializați poate ajunge la 5.000 de lire sterline.
Din acest motiv, păstrarea personalului este o prioritate pentru mai mult de o treime din companii, alături de reducea costurile de angajare.
Sondajul analizează răspunsurile a peste 20.000 de directori şi proprietari de companii din 95 de ţări.
“Modul de lucru flexibil poate fi folosit în Romania pentru a se evita tensiunile şi neplăcerile din rândul angajaţilor (şi cheltuielile cu agenţiile de recrutare care ar rezulta), având în vedere că 73% dintre respondenţi indică modul de lucru flexibil ca pe un beneficiu care atrage cele mai bune talente”, au mai explicat specialiştii Regus.
Ramona Iacob, director național Regus, a afirmat că angajarea şi păstrarea celor mai bune talente este o prioritate foarte veche pentru afacerile de succes, iar modul de lucru flexibil care este mai puţin costisitor decât modul de lucru la un birou fix şi oferă o soluţie cu costuri reduse pentru atragerea şi păstrarea angajaţilor competenţi.