Stiri: Companii

Închirierea plajelor în 2023.

Cum se pregătesc românii pentru vacanţa de vară?

27.06.2016

Apetitul românilor pentru petrecerea vacanței de vară în locuri cât mai pitorești și în același timp accesibile pentru orice buzunar este din ce în ce mai mare. Doar în ultima lună, pe OLX au fost încărcate peste 1.500 de oferte noi la categoria Turism si mai bine de 46.000 anunțuri în subcategoria Sport-Timp Liber, prețuriile fiind de cele mai multe ori cu 30%, chiar 40% mai avantajoase decât în  magazinele de specialitate.

Astfel, oferta este extrem de variată. Pentru câteva zile pe litoralul românesc, se pot închiria apartamente în regim hotelier pornind chiar de la 15-20 de euro pe noapte. Turiștii care își doresc un sejur mai lung sau călătoresc într-un grup mai mare găsesc și anunțuri pentru închirierea unor vile spatioase sau chiar pensiuni cu 120 de locuri de cazare.

Și destinațille turistice în afara țării sunt la mare căutare. Pe site-ul de anunţuri sunt zeci de oferte pentru calătorii în Grecia, Spania, Italia sau Turcia cu prețuri pornind de la câteva sute de euro pentru 7 zile în regim all-inclusive pentru toată familia – doi adulți și doi copii. Cu sume între 1.700 – 2.300 de euro se pot achiziționa excursii pentru destinații exotice precum Africa de Sud, Peru, Insula Paștelui, India, Mongolia sau China, pachetele de pe OLX fiind aproape la jumătate de preț față de alte surse pentru oferte turistice.

Românii care preferă vacanțele tradiționale pe șosea pot opta pentru una dintre cele peste 4.000 de anunțuri pentru rulote, cu prețuri variind de la 1.000 până la câteva mii de euro pentru cele complet echipate. Adepții excursiilor în aer liber pot achiziționa unul dintre cele 1.500 corturi, prețul fiind cu aproximativ 15-20% mai avantajos decât în magazinele de profil.

Pentru cei ce deja și-au găsit deja destinația perfectă de vacanță, dar vor să își păstreze un tonus ridicat, găsesc pe OLX biciclete sau echipamente sportive accesibile. Astfel, o bicicleta Mountain Bike MTB BTWin Rockrider poate fi achiziționată cu 900 lei, cu aproape 50% mai puțin decât în magazinele de specialitate, iar o cursieră B-Twin Triban 500 este cu aproximativ 40% mai ieftină.

Cum nici gadget-urile nu pot lipsi din rucasul de vacanță, pasionații de fotografie se pot delecta cu peste 20.000 de oferte pentru aparatele noi și performante, până la cele de colecție. Tabletele si telefoanele mobile își pot găsi peste 40.000 de cumpărători, având prețuri de la 100 și 500 de euro pentru modelele performante.

Tinerii ce vor să își petreacă vacanța la mare muncind, au pe OLX peste 1.400 de oferte de job-uri sezoniere, în total categoria Locuri de Muncă însumând peste 82.000 de anunțuri active.