Cum va evolua cursul euro-leu de Sărbători?

22.12.2015

Până la finele anului 2015, cel mai probabil, cursul de schimb euro/leu va fi stabil, conform unei analize realiazată de Admiral Markets. Astfel, în cazul de faţă, pentru că perioada Sărbătorilor de Iarnă este de obicei o perioadă foarte liniştită, probabilitatea unor noi mişcări semnificative vor apărea doar după data de 4-5 ianuarie 2016.

„În săptămânile care au mai rămas din 2015, cea mai probabilă evoluţie a leului faţă de euro va fi una stabilă, cu o medie situată în apropierea nivelului de 4,45, cu maxime ocazionale în aproape de 4,52 şi cu minime puţin sub 4,5. Până în data de 4 ianuarie 2016, cea mai probabilă evoluţie a cursului Eur/Ron va fi una tipică unei perioade de stabilitate, numită tehnic consolidare”, a afirmat Radu Ciofu,analist financiar în cadrul Admiral Markets.

Conform acestuia, o astfel de perioadă de stabilitate apare de obicei după o creştere sau o scădere puternică (în cazul de faţă creşterea leului de la 4,44 la 4,52) şi are o perioadă de timp similară cu perioada antecedentă.

 

Citiți și despre: