Telecomunicatii

Cum vor revoluţiona dezvoltările din IT business-urile în 2017?

01.01.2017

În acest an, companiile vor cheltui peste 3,5 trilioane de dolari doar în domeniul IT. La nivel mondial, în 2017, companiile vor cheltui peste 3,5 trilioane de dolari doar în domeniul IT, arată datele prestigioasei firme de cercetare Gartner. Mai exact, aceste investiţii vor fi îndreptate către partea de software şi servicii, în detrimentul hardware-ului, întrucât toate firmele încearcă acum să îşi eficientizeze afacerile prin tehnologizare.

Conform estimărilor, cheltuielile software vor avansa cu 7,2 procente în anul curent, la 357 de miliarde dolari, după ce în 2016 avansul a fost de 6%. În plus, companiile vor aloca nu mai puţin de 943 miliarde dolari pe servicii IT, în creştere cu aproape 5 procente faţă de nivelul raportat anul trecut.

Programele şi instrumentele IT apărute în ultimul an urmează să fie utilizate pe scară largă în 2017

Toate acestea înseamnă că există miliarde de dolari în joc pentru noile tehnologii, în timp ce programele şi instrumentele IT apărute în ultimul an sunt gata să fie utilizate în masă, în 2017.

Aşadar, care sunt tendiţele anului 2017 în tehnologie şi cum vor revoluţiona ele lumea în care trăim, în anul care tocmai a început?

Reconfigurarea firmelor pentru utilizarea tehnologiei secolului XXI

În cazul în care compania dumneavoastră a adoptat deja tehnologiile secolului XXI, precum cloud-ul, analiza big data sau reţele definite de software, acum vine, de fapt, munca cea grea. Mai exact, veţi avea nevoie de o regândire a modului în care întreprinderea funcţionează şi operează în aceasta nouă eră, cu aceste noi instrumente.

Astfel, anul 2017 va fi despre modul în care companiile preiau aceste noi principii de funcţionare şi despre cum vor reuşi să îşi regândească priorităţile. De asemenea, se va pune accent şi pe responsabilizarea angajaţilor, pe inovaţie şi pe utilizarea datelor, pentru a deţine informaţiile potrivite la momentul potrivit. În această nouă conjunctură, angajații se confruntă cu mai puțină birocrație.

Cu alte cuvinte, totul trebuie să se modifice, iar această reconfigurare începe de sus, adică cu funcţiile de conducere.

Directorii de companii trebuie să fie „isteţi” din punct de vedere digital, astfel încât organizaţiile pe care le conduc să poată trece cu brio prin această transformare.

Aşadar, directorii trebuie să fie „isteţi” din punct de vedere digital, astfel încât organizaţiile lor să poată ieși cu brio din această transformare.

Adoptarea maşinilor inteligente

Un lucru uimitor s-a întâmplat în 2016: inteligența artificială a depășit un om, expert la un joc extrem de complex, bazat pe intuiție, numit Go.

Acest lucru a condus la conștientizarea tot mai mare a faptului că tehnologia devine din ce în mai bună la „sarcini ale oamenilor” decât sunt, la ora actuală, persoanele reale. În multe cazuri, mașinile reuşesc să gândească mai repede decât noi, să integreze mai multe informații generale, corelări şi să facă previziuni sau să anticipeze mult mai performant anumite rezultate posibile.

Ce înseamnă asta pentru mediul de afaceri? Este simplu: Faceți cunoștință cu noii angajați!

În 2017, aceste mașini inteligente vor veni la serviciu, în compania dumneavoastră – în sala de consiliu sau şedinţe, în biroul medicului, în fabrică sau în afara acesteia. Ele vor fi responsabile de furnizarea de informații pentru a îmbunătăți rezultatele, inovația și productivitatea întreprinderii. Şi la locul de muncă se va schimba totul, pentru totdeauna, în urma creșterii numărului lor.

În 2017, mașinile inteligente vor veni la serviciu, în compania dumneavoastră şi vor fi responsabile de furnizarea de informații pentru îmbunătățirea rezultatelor afacerilor.

Maturizarea Internet of Things

Unele predicţii arată că fiecare producător şi fiecare firmă care oferă servicii va avea o strategie privind Internet of Things până la finele anului 2017. Asta mai ales pentru că întreprinderile au început să realizeze cât de valoroase sunt datele furnizate de Internet of Thing şi cum relaţia cu clienţii, cu furnizorii sau cu partenerii de afaceri poate fi îmbunătățită plecând de la aceste informaţii.

În 2017, întreprinderile îşi vor orienta investiţiile şi către platformele care integrează IoT cu strategia generală de business

Prin urmare, în 2017, întreprinderile îşi vor orienta investiţiile şi către platformele care integrează IoT cu strategia generală de business, întrucât toate aceste date încorporate pot duce la o îmbunătăţire a afacerilor şi a productivităţii firmelor.

Adoptarea la scară largă și simplificarea platformelor cloud

„Business-ul este cloud legat” – această afirmaţie caracterizează atât de mult anul 2016. Ce este nou pentru 2017 este creșterea ritmului și amploarea adoptării tehnologiei cloud, care să fie din ce în ce mai uşor de folosit şi controlat de către firme.

Un studiu realizat printre manageri arată că, în următorii trei ani, 80% din operaţiunile companiilor pe care le conduc vor migra către cloud.

Creșterea masivă a utilizării cloud-ului poate crește concurența dintre furnizori, forțându-i să se distingă prin simplitate, automatizare și funcții de agilitate, de analiză și de cunoaștere de calcul.

Creșterea masivă a utilizării cloud-ului poate crește concurența dintre furnizori, forțându-i să se distingă prin simplitate, automatizare și funcții de agilitate, de analiză și de cunoaștere de calcul. Cloud-ul anului 2017 va fi mai ușor de înţeles, mai sigur și mai ieftin pentru companii.