FMCG

Cumpăna livrează anual peste 60 de milioane de litri de apă

01.06.2014

Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 15 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2900

Compania lucrează în parametri maximi cu linia de producție și dorește achiziția unei noi linii de îmbuteliere. Povestea Cumpăna începe în anul 1993, când compania, care are un capital 100% românesc, a făcut primii pași pe piața din țara noastră. Dacă toți românii știu care este obiectul de activitate al companiei, mulți poate nu știu însă faptul că este cea care a introdus în România pentru prima dată sistemele water cooler, pe care le descoperim acum în toate companiile și centrele comerciale. “În anul 1999, Cumpăna introduce pentru prima dată pe piața românească serviciul de livrare a apei pure de izvor în sistem water cooler. Inițial, serviciul nostru s-a adresat segmentului de business, deoarece răspundea perfect unei nevoi esențiale: asigurarea constantă de apă pură și proaspată pentru angajații și vizitatorii oricărui tip de companie. Respectul față de parteneriatul cu toți clienții noștri au făcut ca <sistemul Cumpăna> să se bucure de succes și să se extindă rapid la nivel naţional. În prezent, suntem prezenți nu doar în companii, ci și în școli, instituții publice, centre comerciale”, ne-a declarat Andrei Sârbu, brand manager-ul Cumpăna.

În prezent, peste 14.000 de clienți persoane juridice au ales serviciul Cumpăna Business pentru a asigura apă partenerilor de afaceri, beneficiind de avantaje precum livrare gratuită și promptă a apei, oferte personalizate în funcție de nevoi, eficiență și confort date de o gamă largă de dozatoare și, nu în ultimul rând, garanție pentru calitatea apei.

Cumpăna Acasă

Compania a fost mereu deschisă și atentă la nevoile și schimbările clienților, așa că, la câțiva ani de la lansarea serviciului pentru companii, Cumpăna a introdus pe piață un alt serviciu adresat tuturor românilor. “Deschiderea și atenția față de clienții noștri ne-au ajutat să aflăm o parte din dorințele și nevoile personale ale acestora. Drept urmare, în 2008 am creat Cumpăna Acasă, un serviciu special dedicat consumatorilor casnici. Cumpăna acasă este un serviciu perfect pentru cei ce consideră că o viață modernă trebuie să fie, în primul rând, o viață sănătoasă. Prin valorile Cumpăna aducem un plus de imagine identității noastre de brand. Orientarea spre client și consumator, îmbunătățirea continuă, responsabilitatea, optimismul, creativitatea, entuziasmul și reciprocitatea reprezintă elementele esențiale ale sistemul de valori Cumpăna. Prin multiplele beneficii oferite clienților noștri reușim cu succes să ne diferențiem de concurență”, spune Andrei Sârbu.

Serviciul Cumpăna Acasă dispune așadar de o gamă diversificată de produse, de la o largă varietate de dozatoare cu funcționalități și design-uri diferite, până la produse practice, precum sisteme de depozitare, sticluțe de policarbonat cu mecanism flip-top, pompe electrice și manuale pentru apă. „Pentru iubitorii <apei cu bule>,  anul acesta Cumpăna a introdus un nou produs Apa Cumpăna Carbo, îmbuteliată în sticle de 2 litri. Cumpăna Carbo este un produs destinat în special segmentului casnic, dar poate fi comandat la fel de ușor și de către clienții Cumpăna business”, ne-a declarat brand manager-ul Cumpăna.

Segmentul Cumpăna Acasă oferă servicii special concepute pentru orice locuință. “Produsul cel mai căutat pe segmentul Acasă, este bidonul de apă Cumpăna, adaptat nevoilor de consum de la domiciliu, având o capacitate redusă de 11 litri, față de bidonul de 19 litri pentru companii. De o mare apreciere se bucură și dozatoarele de tip table top, de dimensiuni reduse, care pot fi amplasate cu ușurință pe blatul de bucătărie sau în orice alt loc de consum”, spune Andrei Sârbu.

Aquaduct 

Un alt produs lansat de Cumpăna este Aquaduct, un sistem performant care filtrează apa. “Cumpăna a dezvoltat mai multe produse pentru a putea oferi clienților săi servicii adaptate nevoilor și cerințelor de calitate și preţ. Aquaduct este un serviciu ce oferă un cost redus pentru un consum mare de apă și foloseşte un dozator care are încorporat un element filtrant, care îți condiționează apa din rețeaua publică și care oferă atât apă rece, cât și fierbinte. Dozatorul folosit de sistemul Aquaduct are aceleași caracteristici ca și dozatorul care folosește bidoane cu apă îmbuteliată Cumpăna. Practic, cu sistemul Aquaduct nu se obține doar o eficientizare a costurilor, dar și un consum de apă extrem de igienic, deoarece filtrul cu care este dotat dozatorul reține nisipul, calcarul, fierul, clorul, impurităţile și alte particule organice și anorganice”, ne-a explicat Andrei Sârbu, brand manager-ul Cumpăna.

Calitatea apei 

Apa Cumpăna este o apă extrasă de la o adâncime mare, mai exact de la 210 metri, din cadrul natural al pădurii Vulpachi-Lipoveanca, zona Ștefaneștii de Jos, iar calitățile apei se mențin datorită mai multor factori. „Naturalețea și puritatea sunt menținute datorită filtrării făcute în straturile geologice succesive. Este o apă pură microbiologic, asupra căreia nu se intervine sub nicio formă: nu este tratată cu clor sau alte substanțe chimice, nu conține conservanți și nu este carbonatată. Sursa apei Cumpăna este una stabilă, cu o vechime de 20 de ani, fiind testată permanent în acest timp. Cumpăna deține buletin de analiză pentru fiecare lot produs, buletin eliberat de laboratoare externe companiei. La cererea clientului, Cumpăna poate livra apă cu buletin de analiză pe tot lotul respectiv”, ne-a explicat brand manager-ul Cumpăna. Acesta a adăugat faptul că și există un sistem special, care asigură sterilizarea și igienizarea bidoanelor de apă în procesul de reumplere al acestora. “Avantajul major îl constituie calitatea apei îmbuteliată în bidoane de policarbonat, material rezistent la temperaturi înalte, ce sunt supuse la fiecare reumplere la un proces de igienizare și sterilizare complex. Apa Cumpăna este produsă în sistem certificat HACCP, ce garantează siguranța alimentară. Sistemul water cooler oferă un serviciu modern şi util, sistem ce oferă un beneficiu esențial: comoditatea, ce se traduce în economie de timp și efort redus”, ne-a declarat Andrei Sârbu, brand manager-ul Cumpăna.

Creșteri estimate 

Cu o cotă de piață pentru sistemele de water cooler de 26%, Cumpăna a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei, iar pentru anul curent este estimată o creștere de 5% pentru cifra de afaceri. Cumpăna are în acest moment în piață, la nivel național, peste 35.000 de water coolere, iar în anul 2013 a livrat 60 de milioane de litri de apă de izvor, atât în segmentul business, cât și în segmentul rezidențial. Pentru anul 2014, volumele de apă nu vor înregistra o creștere semnificativă”, ne-a declarat brand manager-ul Cumpăna. Andrei Sârbu spune că anul 2014 va veni și cu o nouă linie de îmbuteliere. “În 2013 am implementat un proiect de anvergură ce a contribuit la modernizarea businessului. Cumpăna a realizat investiții de peste 1,3 milioane de euro achiziționând spații proprii de birouri și hale pentru depozite și ateliere. Având în vedere că lucrăm în parametri maximi cu actuala linie de producție, pentru 2014 planificăm să achiziționăm o nouă linie de îmbuteliere”, explică Andrei Sârbu, brand manager-ul Cumpăna.

Privind planurile de viitor, oficialii Cumpăna spun că, având în vedere evoluția pieței din țara noastră, se analizează în prezent oportunitățile de extindere pe piețele din Ungaria și Bulgaria. “Distribuția de apă plată în sistem weatercooler reprezintă un business cu o vechime de 15 ani pe piața românească. Unul dintre factorii principali ce contribuie la dinamica acestei piețe este creșterea nivelului de servicii în cadrul companiilor, care arată respect atât pentru clienți, cât și pentru angajați prin asigurarea unei surse de apă sigure. Pe parcusul anului 2013, serviciile de aprovizionare cu apă de izvor în sistem watercoolere au înregistrat o creștere pe segmentul consumatorilor casnici. Având în vedere evoluția pieței de watercoolere din ultimii ani și saturația pieței din România pe segmentul B2B, intenționăm să ne dezvoltăm și pe plan internațional. Analizăm oportunitățile piețelor din Ungaria și Bulgaria”, ne-a declarat Andrei Sârbu, brand manager-ul Cumpăna.