Stiri: Economie

“Cumpără informat” – agregator de date util pentru industrie

04.10.2015

Asociația GS1 România și Guvernul României — Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri anunță lansarea unui agregator național unic de date. Este vorba despre “Cumpără Informat”, un proiect inedit și util atât pentru companiile care își desfășoară activitatea în diferite industrii, de la producători, la importatori, cât și pentru consumatorii finali. În prezent, prin intermediul aplicaţiei se pot accesa informaţiile despre produsele dorite fie accesând website-ul www.CumparaInformat.ro, fie descărcând aplicația de mobil ce este disponibilă pentru moment doar pentru terminalele care funcționează cu sistemul de operare Android.

Aplicația promite consumatorilor detalii despre produsele alimentare din România, iar pe măsură ce proiectul se dezvoltă se dorește ca acest proiect să crească din ce în ce mai mult.

Oficialii din cadrul Autorității pentru Protecția Consumatorilor spun că eticheta digitală este un lucru la fel de important precum eticheta fizică a produselor. Dacă se introduc așadar date incorecte sau false pe eticheta digitală, atunci companiile pot fi amendate cu o sancțiune la fel de ridicată precum în cazurile informațiilor eronate înscrise pe eticheta clasică.