Cursa de Răţuşte: 5000 de răţuşte din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviţei

25.08.2016

Rotaract Bucureşti Triumph organizează pe 10 septembrie 2016, începând cu ora 13.00, evenimentul caritabil al anului: Cursa de Răţuşte. În jur de 5000 de răţuşte din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviţei pentru a reuşi, cu ajutorul celor înscrişi în concurs, să schimbe viaţa unor copii cu afecţiuni ale aparatului auditiv.

Cursele de răţuşte în scop caritabil se organizează în întreaga lume încă de la începutul anilor ’90. Evenimentul are loc anual în peste 18 ţări, printre care SUA, Marea Britanie, Australia, Germania, Luxemburg, Ungaria, Singapore, Taiwan, Emiratele Arabe Unite.

Milioane de oameni s-au alăturat acestor proiecte şi prin donaţiile lor au reuşit să ofere sprijin şi soluţii reale celor care aveau nevoie de ajutor.

Donaţiile pentru cauzele caritabile susţinute de cursele de rățuște din SUA au depăşit în prezent 8 mil. de dolari, însă recordul absolut este deţinut de Cursa de rățuște care a avut loc la Londra în anul 2008, cursă la care au participat 250.000 de rățuște, iar concurenţii au donat peste 200.000 de Lire sterline.

În România, curse de răţuşte în scop caritabil s-au organizat la Timişoara, Iaşi şi Bucureşti, înregistrând un real succes.

Anul acesta, Rotaract Bucureşti Triumph continuă tradiţia transformării viselor în realitate. Împreună împlinim visul copiilor născuţi cu deficienţe de auz şi le aducem înapoi sunetul copilăriei. Alăturaţi-vă comunităţilor din întreaga lume şi implicaţi-vă în acest proiect prin sponsorizări, donaţii şi participarea la concurs.

Înscrierea în concurs se face pe site-ul cursaderatuste.ro până la dată de 4 septembrie, o donaţie de 10 lei asigurând participarea la cursă cu 1 răţuşcă. Câştigătorul Cursei de Răţuşte beneficiază de un premiu de 1.000 euro din partea sponsorului principal al evenimentului.

 

 

Citiți și despre: