Cursul Cercul Sigurantei

Cursul Cercul Siguranței va avea loc în perioada 25-28 iunie, la Cluj-Napoca

10.02.2020

Cursul Cercul Siguranței. Părinții, profesorii, trainerii, psihologii, actorii din mediul ONG și cei care sunt interesați de relația de atașament și siguranță cu copiii și tinerii se pot înscrie la Cursul Internațional Cercul Siguranței. Acesta va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 25-28 iunie.

Cursul este organizat de Fundația Noi Orizonturi.

Cursul Cercul Siguranței. Acreditare internațională

Cercul Siguranței este programul de intervenție timpurie pentru părinți și adulți implicați în creșterea și educarea copiilor, mai exact, programul de reflecție asupra relației dintre părinte, educator și copil. În cadrul cursului, participanții descoperă aspecte esențiale în relația cu copiii și analizează comportamentul copiilor (nevoi de siguranță și explorare), precum și la propria reacție la aceste comportamente.

La finalul unui curs, participanții vor putea:

  • identifica nevoile emoționale ale copiilor
  • răspunde mai bine acestor nevoi
  • oferi un mediu de siguranță pentru dezvoltarea armonioasă a acestora

Cursul Cercul Siguranței. Teoria atașamentului

Cursul este dezvoltat pe baza unor cercetări de peste 50 de ani în teoria atașamentului. Facilitatorul oferă participanților suportul emoțional necesar pentru a reflecta asupra relațiilor lor cu copiii în vederea dezvoltării unui atașament sigur, dar și pentru a crește reziliența în școli și în viața de zi cu zi.

Scopul derulării COS (Circle of Security – Cercul Siguranței) îl reprezintă construirea și consolidarea unor relații de încredere între educatori, învățători și părinți, între aceștia și copii, astfel încât tinerii să se simtă în siguranță acasă și la școală.

Cei care se înscriu la acest curs sunt acreditați ulterior spre a susține, la rândul lor, Cercul Siguranței în mediile lor de lucru.

Cursul Cercul Siguranței. Camelia Maianu

Cursul acreditat Cercul Siguranței este susținut între 25-28 iunie la Cluj-Napoca de Camelia Maianu. Ea deține un masterat în Dezvoltarea Copilului și are 16 ani experiență de predare în mediul universitar. În prezent, este profesor asociat la Harrisburg College, unde activitatea ei a fost apreciată cu Premiul de Excelență al Președintelui. Camelia susține anual cursul „Dezvoltarea Copilului în Context” și este alături de studenți în experiența lor de studiu în România.

Certificată ca și facilitator Cercul Siguranței, Camelia Maianu folosește în mod regulat modelul Cercul Siguranței în activitatea sa cu grupurile de studenți, dar, mai ales, este foarte hotărâtă să ajute la răspândirea modelului Cercul Siguranței în România atât în rândul specialiștilor, cât și a publicului larg.

Cursul Cercul Siguranței. Înscrieri

Înscrierile se pot realiza până în 20 iunie pe site-ul oficial al cursului: www.circleofsecurityinternational.com/trainings/register-for-a-training/ prin selectarea sesiunii de training din Cluj-Napoca, susținută de Camelia Maianu.

Citește și Concertul EMOCIÓN! are loc pe 28 martie, la Ateneul Român

 

 

 

Citiți și despre: