Stiri: IT&C

Cursuri de IT Codecool

Codecool intră pe piața din România

25.02.2019

Start-up-ul de educație IT Codecool va intra în toamna anului 2019 pe piața din România. Compania a lansat în urmă cu trei ani un model disruptiv pentru formarea abilităților de programare și de soft skills.

Cursurile de programare oferite de Codecool te pot ajuta să devii junior full-stack developer-ul la care visează orice angajator, indiferent de studiile și activitatea profesională anterioară.

Cursuri de IT Codecool. O formulă de succes

Formula utilizată în Europa se dovedește a fi una de succes, întrucât compania primește acum 3,5 milioane de euro în runda de finanțare Seria B, pe capital de risc – oferită de Lead Ventures și Portfolion – investiție realizată pentru a sprijini expansiunea Codecool.

Cea mai mare parte a specialiștilor pieței și a directorilor de companii admit că în fenomenul de recrutare și cel de menținere a personalului au nevoie de o abordare nouă în sensul formării competențelor digitale.

Cursuri de IT Codecool. Abilități digitale

Codecool a recunoscut această nevoie în urmă cu trei ani. Atunci, compania a lansat un model disruptiv de business pentru a-i ajuta pe cei interesați de un rol în IT să deprindă abilități digitale și pentru a le asigura un loc de muncă.

”Observăm că automatizarea și digitalizarea proceselor business afectează fiecare sector, de la producție și logistică până la vânzări și administrație, schimbare care necesită o forță de muncă echipată cu abilități digitale, nu doar în companiile de tehnologie, ci în toate industriile, fie ele de producție sau servicii. Creșterea companiilor din spațiul central și est european va fi definită de abilitatea acestora de a se adapta la ceea ce se numește transformarea digitală”, declară Balázs Vinnai, fondator Codecool.

Cursuri de IT Codecool. Persoane instruite

Până în prezent, Codecool a instruit și a ajutat 400 de persoane fără experiență anterioară în sectorul digital să își găsească un job în domeniul IT, într-una dintre cele 100 de companii partenere. La ora actuală, 500 de persoane studiază în patru campusuri administrate de Codecool în Ungaria și Polonia.

Numărul acestora va crește însă la 800 de studenți, pentru că rețeaua se va extinde pe piața din România.

Cursuri de IT Codecool. Campus București

Compania va deschide un campus în București. Cursurile sunt programate să înceapă în luna septembrie a acestui an.

”Conform estimărilor din industrie, pe piața din România există o penurie de aproximativ 50,000 de profesioniști IT. Tot aceste date spun că până în 2020, România va avea un număr de 140,000 de profesioniști în IT. Momentan, peste 60% din companiile românești IT&C văd în recrutarea de personal IT o provocare de business. Discuțiile derulate în ultimul an și jumătate cu jucătorii locali de pe piața de IT, dar și cu cei aflați în căutarea unui loc de muncă, ne-au oferit certitudinea că e nevoie de Codecool aici și că putem îmbunătăți situația angajatorilor și angajaților din sectorul IT”, crede József Boda, Co-Founder și CEO Codecool.

Citește și Salarii Kaufland 2019. Anunțul făcut de companie