Locuri in camine studentesti Bucuresti 2019

Cursuri gratuite pentru liceeni, la Universitatea Politehnica

14.03.2017

Pentru al patrulea an consecutiv, Universitatea Politehnica din București redeschide sesiunea de pregătire pentru admitere, adresată în mod special elevilor din clasa a-XII-a, disciplinele incluse în acest program gratuit fiind matematică, fizică, chimie și economie. Anul acesta, organizatorii au pregătit 10 etape de pregătire în vederea admiterii în ciclul de studii universitare de licență, acestea urmând să se deruleze în perioada 25 martie-10 iunie.

Campania de meditații pentru cele patru discipline de învățământ, se adresează elevilor de liceu din anii terminali, fiind în special o opțiune pentru viitorii absolvenți ai învățământului preuniversitar în vederea accederii în învățământul universitar. Astfel, începând cu data de 25 martie, în fiecare zi de sâmbătă a săptămânii și până pe 10 iunie, elevii din București sau din provincie, vor putea beneficia de acest program de pregătire educațională, cursurile fiind susținute între orele 9.00 și 13.00, în amfiteatrele UPB din Splaiul Independenței nr. 313.

Potrivit statisticilor ultimilor ani, la acest program educațional participă peste 10.000 de elevi, 50% fiind din provincie, estimându-se totodată că, 70% dintre cei admiși în Universitatea Politehnica din București au frecventat aceste cursuri gratuite.

Cursanții se pot înscrie ulterior, în vederea admiterii, la orice altă instituție de învățământ, iar participarea lor la programul de pregătire se poate face doar prin simpla accesare a site-ului UPB, iar această campanie este benefică tuturor elevilor care se pregătesc pentru bacalaureat și pentru admiterea în învățământul superior.

Programul este diferit puțin de cel din liceu. Pe lângă faptul că urmărește programa analitică de liceu se fac și probleme specifice examenului de Admitere la UPB. O altă caracteristică este aceea că elevii pot veni și cu probleme pe care nu au reușit să le rezolve în mediul privat. Coordonatorul programului este prof. dr. Nicolae Tăpuș care, de altfel, coordonează și procesul de admitere în Universitatea Politehnica din București.