Stiri: Social

Cursuri Junior Achievement Romania

Junior Achievement România lansează noi cursuri pentru elevi

20.10.2020

Cursuri Junior Achievement România. Anul școlar 2020-2021 a fost deschis de Junior Achievement România cu noi cursuri în sistem hibrid – la clasă și online – materialele de studiu fiind disponibile gratuit în versiune digitală și tipărită.

Cursuri Junior Achievement România. Iniţiativa #FutureReady

„Procesul de transformare digitală a determinat o intervenție majoră în modul de organizare și derulare a activităților educaționale. Junior Acheivement răspunde acestei provocări prin inițiativa globală #FutureReady, prin elaborarea unor programe adaptabile formatului online sau hibrid, păstrând abordarea learning by doing și project based”, au anunţat reprezentanţii Junior Achievement România.

Programele sunt disponibile pe platformele recomandate de Ministerul Educației și Cercetării.

Cursuri Junior Achievement România. 17 sesiuni interactive

Nu mai puţin de 2000 de profesori din toată țara s-au arătat interesați de noul mod de predare, în amfiteatrul virtual JA lansat în cadrul inițiativei #FutureReady. Cele 17 sesiuni interactive online susținute de echipa Junior Achievement România au adus informații detaliate despre utilizarea la clasă a resurselor educaționale gratuite oferite de Junior Achievement pentru învățarea hibridă, dar și despre modul practic de utilizare a platformelor recomandate de Ministerul Educației și Cercetării.

Formatul interactiv și oportunitatea de a discuta direct despre situațiile concrete întâmpinate la clasă au atras în medie peste 280 de participanți la fiecare dintre aceste sesiuni, atât cadre didactice care cunosc calitatea programelor JA, dar și profesori care abordează pentru prima dată acest format educațional, cu atât mai relevant în contextul curent.

Cursuri Junior Achievement România. Tranziţia la un nou mod de predare

Pandemia de coronavirus a schimbat în mod profund modul de derulare a procesului educativ pentru milioane de elevi din lumea întreagă. Tranziția la noul mod de predare nu este nici ușoară, nici simplă.

Misiune

Misiunea Junior Achievement și a partenerilor săi este, acum, cu atât mai importantă : alături de profesori putem ajuta generația curentă să nu devină „generația pandemiei”, ci o generație pregătită să reușească să se adapteze rapid și să reușească în situații dificile și neașteptate. Nu numai modul de desfășurare a cursurilor trece prin acest proces de transformare, conținutul și structura programelor trebuie să răspundă și ele noilor nevoi și tendințe.

Junior Achievement a digitalizat mai multe resurse educaționale pe perioada verii. Acest lucru a fost realizat pentru a veni în ajutorul profesorilor și al tinerilor, odată cu începerea noului an școlar. În acest moment orice profesor, indiferent de specializare, are acces la materiale educaționale moderne care ajută la formarea competențelor incluse în planurile cadru pentru toate nivelurile de învățământ.

Cursuri Junior Achievement România. Programe

Încă din luna septembrie, echipa JA a derulat o serie extinsă de sesiuni interactive online pentru profesori, în cadrul cărora sunt prezentate detalii despre modul în care pot fi utilizate la clasă resursele puse la dispoziție gratuit de Junior Achievement, prin intermediul celor cinci tipuri de programe:

  • dezvoltarea abilităților de viață
  • educație financiară
  • educație economică
  • educaţie antreprenorială
  • educație pentru orientare profesională

Cursuri Junior Achievement România. Concepte de predare

Au fost prezentate conceptele de predarea sincronă și asincronă, în sistem hibrid, online și offline, cu exemple concrete care să faciliteze alegerea și utilizarea unei platforme. De asemenea, s-au prezentat și recomandări pentru captarea și menținerea atenției și interesului elevilor.

„Opiniile și recomandările profesorilor sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea unui conținut relevant în această perioadă plină de provocări. Pornind de la părerile exprimate de un număr de peste 2000 de cadre didactice, JA România continuă pregătirea unei noi serii de astfel de sesiuni, cu mai multe informații centrate pe creșterea motivației elevilor, evaluarea și monitorizarea progresului elevilor, gestionarea eficientă a timpului în activitățile online, realizarea de activități cu un grad mai înalt de interactivitate, precum și schimbul de experiență între cadrele didactice”, conform sursei citate.

Profesorii pot accesa aceste sesiuni interactive de perfecționare chiar din contul lor, de la https://jaromania.org/hub.

Citeşte şi Teste coronavirus. Anunţul făcut de MEDIMFARM S.A. Ploieşti