Stiri: Companii

Cushman & Wakefield și DTZ vor fuziona

13.05.2015

Cushman & Wakefield și DTZ au ajuns la un acord definitiv pentru a fuziona, scopul fiind obținerea uneia dintre cele mai mari companii de servicii imobiliare la nivel global. Noua companie, care va opera sub brandul Cushman & Wakefield, va avea venituri de peste 5.5 miliarde dolari, peste 43.000 de angajați și va gestiona mai mult de 370 milioane de metri pătrați la nivel global în numele clienților instituționali, corporate și din domeniul privat.

„Companiile DTZ și Cushman & Wakefield au abilități complementare remarcabile și acoperă zone geografice diferite. În timp ce amploarea și profunzimea sunt importante pentru a servi clienții, nu este vorba doar despre mărime. Este vorba, de asemenea, despre expertiza locală și serviciile premium, care sunt particularitățile puternice ale ambelor companii, și în cele din urmă ceea ce ne va diferenția de acum înainte”, a declarat Brett White, care își va asuma rolul de Președinte și Chief Executive Officer al viitoarei entități fuzionate.

Vorbind în numele investitorilor (TPG, PAG și OTPP), Ben Gray, Joint Managing Partner TPG in Asia a declarat că sunt încântați să ia parte la una dintre cele mai interesante fuziuni din această industrie.

„Această tranzacție se bazează pe impulsul considerabil obținut în ultimele 18 luni și poziționează Cushman & Wakefield pentru a oferi valoare adăugată clienților din întreaga lume printr-o platformă extinsă și consolidată de servicii la nivel mondial”, a declarat Edward C. Forst, Presedinte și Chief Executive Officer al Cushman & Wakefield.

La finalizarea fuziunii, Carlo di Barel Sant’Albano, actualul CEO Internațional al Cushman & Wakefield și EMEA CEO, va avea rol de lider senior la nivel mondial. John Santora, actualul CEO al Cushman & Wakefield – America de Nord, va deveni Chief Operating Officer și Chief Integration Officer, iar Tod Lickerman, CEO-ul Global actual al DTZ își va asuma rolul de Președinte al companiei globale.

Noul Cushman & Wakefield va crea un furnizor de servicii de real estate de prim rang la nivel mondial în fiecare linie de business și în fiecare zonă geografică majoră din lume.

EXOR, cu o participație de 80,1% la Cushman & Wakefield este una dintre cele mai mari societăți de investiții listate din Europa. Tranzacția este de așteptat să fie finalizată înainte de sfârșitul anului și este în stadiul de definitivare al condițiilor de fuzionare.