Agricultura

Da Bacco

DA BACCO, soluții pentru plantațiile viticole și pomicole la cele mai înalte standarde de calitate

01.03.2022

Compania a continuat să investească în utilaje performante, din dorința de a fi garanții implementării în România a tehnologiilor moderne aplicate în viticultura și pomicultura europeană. Cu siguranță, pandemia a reprezentat un test important pentru majoritatea industriilor, atât din România, cât și la nivel global. Compania DA BACCO, în schimb, se numără printre cei norocoși, întrucât, în pofida pandemiei, rezultatele obținute au fost extrem de bune.

Lider național în înființarea plantațiilor viti-pomicole, DA BACCO a aniversat anul trecut 15 ani de activitate, perioadă în care compania a crescut și a îmbrățișat un sistem de valori de excepție și a reușit să facă față cu brio fiecărei provocări. Succesul companiei s-a bazat pe atitudinea fiecărui membru al acesteia de a privi DA BACCO ca pe o familie.

Astăzi, Grupul DA BACCO numără aproximativ 220 de angajați. În prezent, echipa este una dedicată și solidă, reprezentată de tineri români, vietnamezi și srilankezi, care dau zilnic valoare fiecărei activități pe care o întreprind. Fiind într-o continuă expansiune, DA BACCO are și în prezent o ofertă consistentă și atractivă de recrutare personal.

În cei 15 ani de activitate, Grupul DA BACCO a crescut de la an la an, ajungând astăzi la o echipă de 220 de angajați

„În contextul pandemic, și noi a trebuit să regândim modul de lucru și condițiile de muncă. Cei mai mulți dintre angajații noștri au înțeles acest lucru și s-au adaptat, însă au fost câțiva, foarte puțini, care nu s-au aliniat noilor situații și s-au orientat spre alte joburi. Cu toate acestea, fluctuația de personal este destul de redusă (2%) în cadrul companiei noastre. În schimb, am reușit să facem noi recrutări”, ne-a declarat dl. Mihai Fudulache, Administratorul DA BACCO.autonom

Participarea la evenimente de profil

Printre obiectivele DA BACCO se numără și specializarea colectivului, astfel încât, în 2021, echipa a participat la târguri din Italia dedicate în întregime tehnologiilor viticole și pomicole, precum ENOVITIS IN CAMPO și EIMA International. Prin participarea la aceste expoziții, compania reușește să rămână la curent cu cele mai noi tehnologii din domeniu, furnizând soluții corecte pentru îmbunătățirea și ușurarea muncii în acest sector de activitate.

Compania a organizat, de asemenea, diverse întâlniri cu viticultorii și pomicultorii români, locațiile alese fiind plantațiile unora dintre ei, înființate de DA BACCO.

„Anul 2021 ne-a oferit oportunitatea de a face cunoștință și cu viitorii viticultori și pomicultori români prin intermediul seminariilor realizate în parteneriat cu USAMV Cluj și USV Iași”, mai spune reprezentantul companiei.

În 2021, echipa DA BACCO a participat la târguri din Italia, dedicate în întregime tehnologiilor viticole și pomicole

În cadrul companiei există un interes deosebit și pentru evenimentele și târgurile naționale, precum evenimentul organizat în vara anului trecut de către ICDP Pitești-Mărăcineni privind cultura afinului, care a reprezentat primul pas spre o colaborare bazată pe încredere reciprocă.

Totodată, DA BACCO a răspuns din nou prezent invitației de a participa la Târgul INDAGRA, cel mai important eveniment agricol din România.

Investiții în utilaje și tehnologii moderne

2021 a fost un an plin de proiecte, atât în viticultură, cât și în pomicultură și irigații, an în care societatea a reușit să ofere fermierilor pachetul complet de servicii.Bauelemente

Din dorința de a fi garanții implementării în România a tehnologiilor moderne aplicate în viticultura și pomicultura europeană, compania a continuat să investească în utilaje performante, deținând astăzi o gamă variată de tractoare, buldozere, excavatoare, freze, combinatoare, mașini de recoltat, mașini de plantat etc.

„Ținând cont de obiectivul principal ce ne-a ghidat întreaga activitate, respectiv furnizarea materialelor și serviciilor de cea mai înaltă calitate, am dezvoltat noi parteneriate de încredere cu furnizori recunoscuți la nivel european, reușind să satisfacem cerințele tuturor clienților noștri. Astfel, am așezat România pe harta modernă a viticulturii și pomiculturii”, precizează dl. Mihai Fudulache.

O creștere de 250% a vânzărilor

Unul dintre efectele pandemiei a fost consolidarea completă a nevoii de comerț electronic. Acolo unde era doar una dintre multele opțiuni pe care oamenii le aveau atunci când era vorba de a face o achiziție, în ultimii 2 ani comerțul electronic a devenit metoda principală de cumpărături. DA BACCO s-a adaptat acestor schimbări, oferind o gamă diversificată de produse, care a adus o creștere de 250% a vânzărilor prin intermediul magazinului online.

De curând, în portofoliu a fost adăugată o gamă de fertilizanți și biostimulatori pentru nutriția eficientă a culturilor agricole. În prezent, în cadrul magazinului online, produsele care înregistrează cele mai mari vânzări sunt: butașii de viță de vie, pomii fructiferi și firul de legat Tubet.

DA BACCO oferă o gamă diversificată de produse, care a adus o creștere de 250% a vânzărilor prin intermediul magazinului online

„Alinierea muncii noastre va potența, fără îndoială, multitudinea de beneficii pe care aceste produsele le pot aduce culturilor din România, printre care menționăm reducerea efectelor negative datorate condițiilor de stres, creșterea aportului de substanțe nutritive necesare plantelor, creșterea capacității de înrădăcinare și de absorbție a plantelor etc.”, detaliază Administratorul DA BACCO.

Magazinul DA BACCO, punctul de întâlnire al specialiștilor

Magazinul DA BACCO nu este doar un magazin, ci o locație în care clienții găsesc soluții pentru înființarea și întreținerea plantațiilor viticole și pomicole! Este mai mult decât un spațiu comercial și mai degrabă punctul de întâlnire al unor consilieri care au acumulat peste 15 ani experiență, implementând proiectele a peste 2.000 clienți, având peste 15.000 de hectare lucrate.Corteva

Întrucât pentru obținerea vinurilor și recoltelor pomicole calitative, plantațiile au nevoie de o întreținere adecvată, DA BACCO a realizat, începând cu anul 2021 numeroase demonstrații cu utilajele pentru întreținerea plantațiilor viticole și pomicole, ce pot fi achiziționate din Magazinul DA BACCO. În plus, trebuie menționat faptul că fiecare achiziție de utilaje este precedată de o demonstrație directă în plantația fermierului, astfel încât acesta să fie convins că face alegerea potrivită.

„Cea mai recentă campanie a Magazinului DA BACCO vizează produsele necesare acestui sezon și anume butași viță de vie, pomi fructiferi, scule manuale, electrice și pneumatice pentru tăiere și legare. Fiecare sezon aduce câte o promoție, iar în perioada următoare pregătim o promoție la produsele fitosanitare”, afirmă dl. Mihai Fudulache.

O gamă completă de materiale și servicii

Una dintre oportunitățile aduse de anul în curs este posibilitatea accesării fondurilor pentru investiții în exploatații pomicole, finanțate prin submăsura 4.1 din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), „Investiții în exploatații pomicole”. Prin această submăsură se acordă fonduri nerambursabile în proporție de 50% până la maximum 70%, cu valori cuprinse între 100.000 de euro și 1.500.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației și de tipul de beneficiar.

DA BACCO este singura companie care furnizează gama completă de materiale și servicii necesare înființării plantațiilor pomicole. Produsele oferite includ material săditor certificat; șpalieri, sârmă, întinzători, accesorii; plasă antigrindină, membrană antiploaie; membrane EPDM, linii de picurare, accesorii necesare sistemului de irigații; plasă de gard, șpalieri, accesorii pentru împrejmuirea exploatațiilor; utilaje pentru întreținerea exploatațiilor pomicole.

Una dintre oportunitățile aduse de anul în curs este posibilitatea accesării fondurilor pentru investiții în exploatații pomicole

Serviciile furnizate de către DA BACCO includ consultanță privind alegerea soiurilor în funcție de terroir-ul zonei, de scopul proiectului și de potențialul comercial; amplasarea și organizarea suprafeței agricole (parcelare, identificarea zonelor de întoarcere a utilajelor și a zonelor de ancorare ale sistemului de susținere etc.); utilizarea întregii game de tractoare, maşini și instalaţii specifice, adaptate la condițiile fermei; întreținerea plantației pomicole; pregătire teren; plantare pomi fructiferi; instalare sistem de susținere; montare sistem antigrindină și antiploaie; realizare lagune, instalare sistem de irigații și împrejmuire exploatații pomicole.

Soluții complete pentru irigare

O altă oportunitate a anului curent este reprezentată de nevoia ridicată de apă pe care o manifestă culturile horticole. DA BACCO oferă soluții complete pentru irigare, de la implementarea sistemelor prin picurare pe sârmă, la suprafață, la cel subsolier și până la aspersie și microaspersie. Compania realizează totalitatea operațiunilor privind montarea sistemului de irigații, inclusiv realizarea lagunei: săparea acesteia, furnizarea și instalarea membranei EPDM.

În plus, nevoia fermierilor pentru mecanizare, ca urmare a lipsei forței de muncă, reprezintă o altă oportunitate pentru companie, întrucât dispune de o gamă completă de utilaje pentru întreținerea plantațiilor, printre care pretăietoare în uscat, utilaje pentru adunat lăstari/crengi, tocătoare vegetație, subsoliere, utilaje cu palpator, atomizoare și altele.

Da Bacco oferă soluții complete pentru irigare, de la implementarea sistemelor prin picurare pe sârmă, la suprafață, la cel subsolier și până la aspersie și microaspersie

Din punct de vedere financiar, în 2021 DA BACCO a avut o evoluție bună, încheind cu o creștere a cifrei de afaceri cu 55% față de anul anterior. În trendul ultimilor ani, DA BACCO și-a propus și anul acesta o creștere a cifrei de afaceri formată din două cifre.

„Obiectivul nostru pentru anul 2022 este de a răspunde în mod concret nevoilor fermierilor din toată țara, oferind soluții eficiente și durabile care permit culturilor să atingă cele mai înalte standarde de calitate. Mesajul nostru este simplu: Suntem aici, suntem profesioniști!”, a declarat, în încheiere, dl. Mihai Fudulache, Administrator DA BACCO.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/da-bacco-lider-national-in-infiintarea-plantatiilor-viti-pomicole/