Stiri: Logistica

Dacia şi Renault România vor avea un nou director general

16.03.2016

Dacia şi Renault România vor avea, începând cu 4 apriloe, un nou director general. Astfel, Yves Caracatzanis îl va înlocui pe Nicolas Maure, care va fi numit președinte al AVTOVAZ, în Rusia. Noul director va fi subordonat lui Denis Le Vot, senior vice-president, director de operațiuni al Renault pentru regiunea Eurasia, din care face parte şi România.

Născut în anul 1964, la Marsilia, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris. Acesta şi-a început cariera în cadrul cabinetului de consultanță Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard. În anul 1992, el a venit la Renault ca şef de proiect Organizare logistică, urmând ca în 1995 să se alătură uzinei de la Flins unde ocupă succesiv posturile de şef atelier fabricație Montaj, şef de departament Vopsitorie, în 1999, și şef serviciu Calitate, în 2002, pentru lansarea Clio 3.

În 2005, Yves Caracatzanis devine director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault, iar în anul 2008, participă la crearea diviziei Supply Chain (Logistică) a Grupului. După aceea, în 2010, devine director Supply Chain al Grupului Renault. Din 2013, este director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia.