Stiri: Companii

Dacris intră pe piața intrumentelor de scris de lux

23.04.2014

Compania de birotică şi papetărie Dacris intră pe piața produselor de lux, lansând în România unul dintre cele mai sofisticate brand-uri de instrumente de scris din lume și al doilea ca volum în vânzările din magazinele exclusiviste din Europa.

Este vorba despre brandul Namiki, care cuprinde colecții de stilouri realizate manual, pe baza unei tehnici de pictură cu materiale prețioase și lăcuire.

Intrumentele de scris vor fi comercializate într-un nou magazine: ArtPen. Această unitate a fost deschisă după o investiţie de aproximativ 250.000 de euro.

“Există un segment  de piață, format din colecționari și iubitori de artă, care apreciază transformarea gestului obișnuit  de a scrie în ceva de excepție și are resursele de a acoperi  această pasiune cu sume între 500-10.000 de euro pentru a achiziționa un stilou din colecțiile Namiki. Dacris face acum un pas la granița dintre afaceri și pasiune. Vom aduce în România colecții în care sunt numai 99-150 de piese la nivel mondial”, a spus Dan Fați, acționarul principal și CEO al Dacris.

Pe piețele mature, precum Marea Britanie sau Statele Unite, chiar în contextul economic actual, instrumentele de scris de lux au continuat să fie căutate, vânzările înregistrând creşteri anuale de 10-12%.

Pentru piaţa din România, Dacris și-a propus să atingă vânzări de peste 1 milion de euro pentru primii doi ani.

“Nu avem la acest moment o dimensiune a volumului total al pieței locale de produse de scris de lux. În plus, Namiki este deosebit, chiar față de alte mărci de lux. Combinația între utilizarea materialelor prețioase – aur, platină, rodiu – artă specială și tradiția veche, alăturate desenului și designului ergonomic și minimalist fac aceste instrumente incomparabile”, a adăugat Dan Faţi.