Stiri: Energie

Daikin a lansat noua generație de agenți frigorifici

04.03.2016

Daikin a lansat, ȋn premieră pe piața locală, pompe de căldură şi aer condiționat ȋncărcate cu noua generație de agenți frigorigici R-32. Inovația asigură o eficiență energetică ridicată, precum şi o protecție sporită a mediului ȋnconjurător.

La ora actuală, R-32 este poziționat ca lider al gamei de agenți frigorifici datorită proprietăților sale de a reduce consumul de energie electrică cu aproximativ 10%, comparativ cu aparatele de climatizare care folosesc alte tipuri de agenți frigorifici. De asemenea, potențialul de ȋncălzire globală (GWP) de trei ori mai mic decât R-410 şi impactul redus asupra mediului sunt elemente care consolidează poziția de top a noii game R-32.

“Urmărind filosofia companiei ȋn ceea ce priveşte aplicarea practicilor ecologice cu eficiență energetică, Daikin a lansat un trend ȋn materie de agenți frigorifici, fiind prima companie care a dezvoltat un aparat de aer condiționat care foloseşte exclusiv agenți frigorifici din gama R-32. De fapt, acest agent frigorific a fost folosit mulți ani ca o componentă a agentului frigorific R-410A, ȋnsă Daikin, pionier al inovațiilor ȋn acest domeniu, a recunosut avantajele folosirii agentului pur R-32, ȋn defavoarea utilizării ca parte a unui amestec. De atunci, mulți jucători din industrie ne-au urmat modelul”, a declarat Julia Marinescu, Marketing Coordinator, Daikin Airconditioning Central Europe – România.

Primele aparate de aer condiționat cu agent frigorific R-32 au fost lansate la nivelul Europei ȋn 2013, oferind beneficii mediului prin controlul de neegalat pe care ȋl oferă utilizatorilor.

Având ca scop minimizarea riscurilor provenite de la gazele fluorurate cu efect de seră, utilizate ȋn mod obişnuit ca agenți frigorifici, Uniunea Europeană a interzis din 2004 orice echipament cu agenți frigorifici care diminuează stratul de ozon. De atunci, sunt acceptate ȋn Europa doar anumite game de agenți frigorifici, precum R-32, R-410A, R-134A.

Astfel, având ca obiectiv protecția mediului ȋnconjurător, Daikin recomandă alegerea unui model cu etichetă energetică din clasa de top şi totodată, un echipament cu o ȋncărcătura a echivalentului de CO2 cât mai redusă.