Daikin contribuie la eficiența casei solare EFdeN Signature cu aparate de aer condiționat

14.08.2018

Daikin România a anunţat că s-a alăturat proiectului EFdeN Signature și susține echipa multidisciplinară de studenți voluntari, care va reprezenta ţara noastră cu un nou prototip de casă solară în competiția internațională Solar Decathlon Dubai 2018.

Astfel, la eficiența casei inteligente EFdeN Signature contribuie și două sisteme de aer condiționat Daikin Stylish. Este vorba de cea mai nouă soluție de climatizare de tip split din gama Bluevolution, care atinge performanțe energetice ale clasei A+++, atât în răcire, cât și în încălzire.

„Implicarea în proiectul EFdeN Signature completează demersurile noastre active de susținere ale studenților din cadrul universităților de profil. Dincolo de programele educaționale și de pregătire pe care le organizăm în mod constant, suntem încântați să ne alăturăm unui proiect îndrăzneț, realizat de tineri entuziaști și pasionați, care își propun să contribuie la dezvoltarea unui mediu local mai responsabil, prin construcții sustenabile. Am optat pentru echiparea cu sisteme Daikin Stylish întrucât acestea respectă mixul dintre inovație și creativitate, specific proiectului Signature, și ating aceleași obiective orientate atât către utilizator, cât și către mediu: confort sporit, eficiența consumului de resurse și utilizarea inteligentă a acestora. Totodată, alegerea s-a bazat și pe design-ul compact al unităților interioare Stylish, care se integrează perfect în design-ul modular al noii case solare”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România.

Cu o amprentă de 147 mp, locuința EFdeN Signature propune un concept de „casă în casă” și soluții inovatoare, adaptate atât condițiilor climatice din România, cât și mediului extrem din Dubai, acolo unde se desfășoară competiția Solar Decathlon Middle East 2018.

„Dubai reprezintă pentru noi o provocare din punct de vedere al climatizării, atât prin climă, cât și prin cerințele competiției referitoare la eficiența energetică, sustenabilitate și integrarea tehnologiilor în arhitectură. Soluția din gama Bluevolution, cu unități terminale Stylish, este rezolvarea perfectă și va fi cu siguranță un mare plus în competiție. Mai mult, soluția este simplă, dar versatilă, dovadă că după reconstrucția din România, climatizarea Daikin va fi la fel de eficientă”, a adăugat Mihai Băiceanu, coordonatorul departamentului de instalații HVAC, sanitare și eficiență energetică.

Casa EFdeN Signature poate fi vizitată în parcarea Băneasa Shopping City, până pe 31 august, urmând ca în luna octombrie să fie transportantă către Dubai.

Competiția de locuințe sustenabile din lume, Solar Decathlon, are loc anul acesta în luna noiembrie și reunește 21 de echipe din 16 țări de pe 4 continente.

 

 

 

Citiți și despre: