Daikin - sisteme comerciale de refrigerare si congelare

Daikin preia AHT, o companie care produce sisteme comerciale de refrigerare și congelare

06.12.2018

Compania niponă Daikin a anunțat că a preluat grupul austriac AHT. Compania este lider în producția sistemelor comerciale de refrigerare și congelare. Acordul de achiziție a fost semnat recent.

Daikin Industries Ltd își consolidează, prin urmare, expertiza în domeniul refrigerării și continuă, totodată, expasiunea strategică globală în segmentul comercial.

Daikin. 881 milioane de euro, valoarea tranzacției

Tranzacția are valoare de 881 milioane de euro.

Compania a mai anunțat că preluarea va fi finalizată în ianuarie 2019. Mai exact, achiziția constă în preluarea integrală de către Daikin Europe N.V. a acțiunilor deținute de Bridgepoint, acționarul de capital privat al grupului AHT.

Extinderea pe piața soluțiilor comerciale de refrigerare și congelare

Decizia face parte din strategia Daikin de extindere a gamei de soluții comerciale în domeniul refrigerării și de implementare a noilor reglementări de mediu referitoare la economiile de energie și agenți frigorifici.

La nivel european, Daikin a început vânzările sistemelor eficiente de refrigerare și congelare pentru magazine și supermarket-uri încă din 2000.

În 2016, compania a cumpărat producătorul italian de sisteme de refrigerare, Zanotti, extinzându-și activitatea cu echipamente industriale de refrigerare pentru prelucrarea produselor alimentare și depozitare frigorifică.

AHT, cel mai mare producător mondial de sisteme comerciale de refrigerare și congelare

Având o cifră de afaceri de aproximativ 500 de milioane de euro, AHT este cel mai mare producător mondial de sisteme comerciale de refrigerare și congelare. Grupul austriac furnizează de peste 35 de ani echipamente inovatoare, eficiente și ecologice. Acestea se adresează lanțurilor importante de magazine și supermarket-uri, precum și producătorilor de înghețată și băuturi.

Gama de produse a Daikin

Odată cu această nouă preluare, Daikin își extinde gama largă de produse, servicii și soluții inovatoare din domeniul HVAC-R cu vitrinele frigorifice și de congelare AHT, destinate industriei alimentare. Compania are în plan să își consolideze și structura de vânzări și servicii pre și post vânzare. Mai exact, Daikin are în plan să devină un furnizor care oferă o coordonare completă a produselor de aer condiționat și de refrigerare.

Achiziția are, de asemenea, rolul de a întări poziția Daikin de lider al pieței HVAC-R din Europa. În plus, ea favorizează extinderea activității în domeniul refrigerării, în Statele Unite, dar și în Asia.

Citește și Topul videoclipurilor cu cele mai multe vizualizări pe YouTube în 2018

 

 

 

Citiți și despre:

  • Daikin lansează o campanie de Buy BackDaikin lansează o campanie de Buy Back Compania Daikin România a dat startul programului Buy Back prin care încurajează înlocuirea vechilor aparate de aer condiționat cu unele de ultimă generație, din gama Bluevolution. În cadrul campaniei, Daikin […]
  • Daikin a lansat noua generație de agenți frigorificiDaikin a lansat noua generație de agenți frigorifici Daikin a lansat, ȋn premieră pe piața locală, pompe de căldură şi aer condiționat ȋncărcate cu noua generație de agenți frigorigici R-32. Inovația asigură o eficiență energetică ridicată, precum şi o […]
  • Daikin lansează o nouă centrală termicăDaikin lansează o nouă centrală termică Prima centrală termică murală în condensare a fost lansată de Daikin, în premieră pentru ţara noastră. Compania îşi completează astfel portofoliul de produse. Centrala este concepută și proiectată în […]
  • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]

O părere la “Daikin preia AHT, o companie care produce sisteme comerciale de refrigerare și congelare

  1. Pingback: Benzina MOL 102+ a fost lansata si in Romania | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.