Stiri: Companii

Daikin - sisteme comerciale de refrigerare si congelare

Daikin preia AHT, o companie care produce sisteme comerciale de refrigerare și congelare

06.12.2018

Compania niponă Daikin a anunțat că a preluat grupul austriac AHT. Compania este lider în producția sistemelor comerciale de refrigerare și congelare. Acordul de achiziție a fost semnat recent.

Daikin Industries Ltd își consolidează, prin urmare, expertiza în domeniul refrigerării și continuă, totodată, expasiunea strategică globală în segmentul comercial.

Daikin. 881 milioane de euro, valoarea tranzacției

Tranzacția are valoare de 881 milioane de euro.

Compania a mai anunțat că preluarea va fi finalizată în ianuarie 2019. Mai exact, achiziția constă în preluarea integrală de către Daikin Europe N.V. a acțiunilor deținute de Bridgepoint, acționarul de capital privat al grupului AHT.

Extinderea pe piața soluțiilor comerciale de refrigerare și congelare

Decizia face parte din strategia Daikin de extindere a gamei de soluții comerciale în domeniul refrigerării și de implementare a noilor reglementări de mediu referitoare la economiile de energie și agenți frigorifici.

La nivel european, Daikin a început vânzările sistemelor eficiente de refrigerare și congelare pentru magazine și supermarket-uri încă din 2000.

În 2016, compania a cumpărat producătorul italian de sisteme de refrigerare, Zanotti, extinzându-și activitatea cu echipamente industriale de refrigerare pentru prelucrarea produselor alimentare și depozitare frigorifică.

AHT, cel mai mare producător mondial de sisteme comerciale de refrigerare și congelare

Având o cifră de afaceri de aproximativ 500 de milioane de euro, AHT este cel mai mare producător mondial de sisteme comerciale de refrigerare și congelare. Grupul austriac furnizează de peste 35 de ani echipamente inovatoare, eficiente și ecologice. Acestea se adresează lanțurilor importante de magazine și supermarket-uri, precum și producătorilor de înghețată și băuturi.

Gama de produse a Daikin

Odată cu această nouă preluare, Daikin își extinde gama largă de produse, servicii și soluții inovatoare din domeniul HVAC-R cu vitrinele frigorifice și de congelare AHT, destinate industriei alimentare. Compania are în plan să își consolideze și structura de vânzări și servicii pre și post vânzare. Mai exact, Daikin are în plan să devină un furnizor care oferă o coordonare completă a produselor de aer condiționat și de refrigerare.

Achiziția are, de asemenea, rolul de a întări poziția Daikin de lider al pieței HVAC-R din Europa. În plus, ea favorizează extinderea activității în domeniul refrigerării, în Statele Unite, dar și în Asia.

Citește și Topul videoclipurilor cu cele mai multe vizualizări pe YouTube în 2018