Stiri: IT&C

Electromontaj SA preia Hidroconstrucția SA

Datanet Systems preia compania Red Dot din Cluj-Napoca

28.09.2021

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului Soitron, realizează o investiţie strategică prin achiziţia pachetului majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca. Prin această tranzacţie, Datanet Systems vizează dezvoltarea operaţiunilor din Transilvania. De asemenea, compania are în vedere acordarea unor servicii mai prompte clienţilor din această regiune, pe toate liniile de business.

Soluţiile IT&C oferite de Red Dot

Fondată în 2005 de o echipă de profesionişti cu experienţă, Red Dot furnizează produse, servicii şi soluţii IT&C integrate, adaptate cerinţelor specifice de business, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurată, reţele de comunicaţii, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente.

”Suntem foarte bucuroşi că am reuşit acest pas al extinderii în România alături de Red Dot. Este un lucru pe care îl urmăream de câţiva ani dar nu a fost uşor de pus în aplicare”, a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Datanet Systems. Plan de dezvoltare

Compania preluată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menţine, iar toate contractele aflate în desfăşurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor.

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm şi ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar şi faţă de cum erau cu câţiva ani în urmă. Astăzi, informaţiile de orice fel sunt la îndemână iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii şi organizaţii” a declarat Mircea Pop, administratorul şi proprietarul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre şi Asociaţii.

Citeşte şi Hollywood Multiplex, preluat de Anchor Grup