Stiri: Companii

Concediu 2020

De astăzi, încep controalele pe litoral

01.07.2016

Inspecția Muncii lansează campania de control pe litoralul românesc, concentrată pe munca la negru și verificări în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Astfel, instituţia va desfășura în perioada 1 iulie – 1 septembrie Campania Naţională privind identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în unităţi care desfăşoară activitate pe litoralul românesc al Mării Negre.

Activitatea de control va fi concentrată pe respectarea prevederilor legale cu privire la relațiile de muncă, securitatea şi sănătatea în muncă. O atenție deosebită va fi acordată legalității contractelor muncă și respectării timpului de muncă și al celui de odihnă. Inspectorii de muncă din Inspecția Muncii împreună cu cei antifraudă din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operațiunea Cronos,gândită special pentru prevenirea și combaterea muncii la negru și a celei subdeclarate.

”Campania pe care o lansăm prin Inspectoratul teritorial de muncă Constanța și planul comun pe care îl avem cu Direcția Generală Antifraudă Fiscală, prin operațiunea deja anunțată, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru și mai nou la gri, le provoacă societății și membrilor ei. Suntem preocupați de stabilirea unui nivel real de salarizare și respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care speră să obțină venituri nebănuite. Ne propunem protejarea acestora și asigurarea de locuri de muncă sigure și sănătoase. Inspectoratul teritorial de muncă Constanța va monitoriza activitățile specifice sezonului estival, inspectorii de muncă fiind pe teren zi și noapte”, a precizat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.