Stiri: Retail

Decathlon Braila Mall

Decathlon a investit 4 milioane euro, într-un centru logistic

20.11.2017

Retailerul de articole sportive Decathlon a deschis, săptămâna trecută, primul centru logistic din România, cu o suprafaţă totală de 29.000 metri pătrați care va aproviziona piaţa locală, dar şi Bulgaria şi Grecia, a anunțat compania.

“În cadrul depozitului am pus la dispoziţie circa 200 de locuri de muncă pentru persoanele din Bucureşti şi din localităţile din vecinătatea capitalei, iar până la finalul anului 2018 ne propunem să dublăm numărul angajărilor, urmând ca acesta să crească de la an la an”, a declarat Gregory Richarte, Director Logistică.

Suma investită se ridică la 4 milioane de euro, iar lucrările de proiectare şi amenajare au durat aproximativ 7 luni. Depozitul, situat în Stefăneştii de Jos, Judeţul Ilfov, va avea în stoc peste 1.500.000 de articole sportive, iar zilnic vor fi livrate între 50.000 şi 180.000 produse, în funcţie de sezon şi comenzi.

Pe lângă aprovizionarea celor 30 de magazine, dintre care reţeaua naţională formată din 20 de spaţii comerciale, centrul logistic va livra şi produsele solicitate în urma comenzilor din magazinul online al companiei.

La nivel local, Decathlon deține o reţea de 20 de spaţii comerciale. De la începutul anului 2017, reţeaua a fost dezvoltată cu un nou magazin – centrul comercial din Botoşani, cel de-al cincilea din zona Moldovei. De asemenea, în acest an a fost extins şi magazinul Decathlon Pallady, care din luna august dispune de o suprafaţă dublată.