Stiri: Retail

Decathlon deschide un magazin în Suceava

17.03.2014

Decathlon va deschide pe 4 aprilie un nou magazin în Shopping City Suceava. Noua unitatea are 1.600 metri pătraţi şi va fi primul magazin pe care retailerul îlva deschide în acest an în România.

Decathlon a intrat pe piaţa din România în anul 2009 și, odată cu deschiderea noului magazin din Suceava, va ajunge la un număr de 13 unităţi pe piața locală.

„Magazinul Decathlon din Suceava va comercializa aproximativ 15.000 de produse corespunzătoare unui număr de peste 50 de sporturi. Piaţa este orientată în special către sporturile în aer liber (alergare, drumeţii, ciclism, role etc), cât şi către sporturile de menţinere în formă (fitness sau nataţie), aşa încât managerii magazinului se aşteaptă ca pentru articolele sportive asociate acestor sporturi să existe cea mai mare cerere şi în această primăvară”, a arătat Graham Kilbane, COO ARGO, companie care deţine mall-ul din Suceava.

În plus, odată cu deschiderea magazinului Decathlon, rata de ocupare a centrului comercial din Suceava urcă la aproape 100%, managementul centrului comercial estimând că traficul de cumpărători va înregistra o creștere medie de circa 20% per ansamblul, în weekendul în care se va deschide noua locație a retailerului de articole sportive.

„Sunt destul de puţine centre comerciale în România care să fie ocupate în totalitate, iar o astfel de performanţă este cu atât mai mare cu cât, în ansamblu, consumul şi retailul din România încă nu şi-au revenit după perioada de criză, fiind nevoie- în opinia mea- de minim 1-2 ani de aici înainte pentru a putea vorbi despre o adevărată revigorare în acest sector”, a precizat Graham Kilbane.

Decathlon a deschis până în prezent magazine în trei din cele patru parcuri de retail deţinute de ARGO în România, respectiv în Era Shopping Park Iaşi, în Shopping City Sibiu și – în curand- în Shopping City Suceava.