Jurnalul de Afaceri Decembrie 2021

Decembrie 2021

Pandemia a schimbat modul în care angajații și companiile se raportează la programul, locația și modul în care se lucrează și, odată cu acest lucru, piața locurilor de muncă se transformă și ea. Dacă până acum ceva timp, ideea de a lucra de la distanță era, în foarte multe cazuri, de neconceput, acum situația se schimbă radical. Mai mult decât atât, în SUA se discută intens despre „marea demisie”, o mișcare ce pare să prindă contur în toate țările și pe care investitorii o privesc cu mare interes pentru a analiza care sunt posibilele viitoare trenduri pe piața locurilor de muncă.

Ce se întâmplă acum în SUA? Peste 10 milioane de angajați și-au schimbat locul de muncă în ultimele luni. Cei mai mulți dintre aceștia au între 30 și 45 de ani și activează în domenii de activitate precum sănătate, farma și tehnologie, sectoare ce au fost grav afectate de pandemie și unde salariații spun că ultimii ani au adus o creștere a volumui de muncă. Presiunea cauzată de volumul de muncă ridicat, împreună cu scăderea numărului de noi angajări și schimbările constante în viața profesională și personală cauzate de pandemie au condus la schimbarea percepției asupra locului de muncă și, deci, la decizii radicale luate de personal.

Întrebarea de pe buzele executivilor este unanimă: care sunt cele mai eficiente măsuri pe care le putem lua pentru a opri valul de demisii? Analiștii explică faptul că nu există o soluție general valabilă. Primul pas este o analiză clară asupra angajaților ce au decis să pornească pe un alt drum. Vârsta și vechimea în companie, care sunt acele departamente grav afectate, în ce constă volumul de muncă al salariaților, care sunt beneficiile și nivelul salarial al celor ce au decis să plece și ce oportunități de promovare internă ar fi avut– toate aceste informații devin esențiale pentru a înțelege mai bine măsurile ce trebuie implementate.