Jurnalul de Afaceri Decembrie 2022

Decembrie 2022

2022 a fost, cu siguranță, marcat de numeroase schimbări, multe dintre ele continuând să afecteze activitatea companiilor din România și în prezent, precum și în anul ce va urma. În acest ultim număr din 2022, îți prezentăm viziunea unor adevărați pionieri din mediul de business românesc care ne-au arătat că, de cele mai multe ori, rețeta succesului constă în a avea curajul de a inova și de a oferi soluții care până nu demult păreau de domeniul fantasticului.

Farmaceutica REMEDIA, compania care vinde soluţii pentru farmacii, adaptate nevoilor de spaţiu, clienţi sau produse, oferă totodată modele de roboți configurabili. Cu ajutorul roboților BD Rowa, farmaciștii beneficiază de mai mult timp pentru consilierea pacienților, iar experiența farmaciștilor și a pacienților este astfel îmbunătățită.

KADRA deține o divizie de Smart Mobility în cadrul companiei, dar acordă o atenție deosebită și studierii noilor proiecte raliate conceptului de mobilitate sustenabilă și de oraș verde.

Pentru CONTEC, anul 2022 a însemnat investiții importante în roboți paletizori, care au permis o creștere a profitabilității și o optimizare a procesului de producție. .

IT Genetics oferă acces la cele mai recente și inovatoare tehnologii dedicate optimizării centrelor de fulfillment, flotelor și sistemelor de livrare, de la echiparea lucrătorilor cu dispozitive mobile care sporesc viteza, acuratețea și productivitatea, până la soluții IoT  și identificarea prin frecvență radio.

Pentru Bittnet, alăturarea în Divizia de Tehnologie a celor mai recente achiziții, TopTech și 2NET, a deschis un orizont complementar de produse, servicii IT și clienți, permițând accelerarea businessului.

În plus, modificările din energie au determinat companiile să găsească soluții inovatoare. Astfel, pentru a face față modificărilor apărute, Kasper Development a optat pentru unul dintre cele mai eficiente concepte de încălzire la nivel european, încurajând, de asemenea, utilizarea surselor alternative de energie, în special panourile solare, care devin, de anul acesta, parte din soluțiile curente implementate în cadrul proiectelor.

Și AMIBLU a decis, încă din anul 2019, să înceapă instalarea primelor panouri fotovoltaice, de 70 kWp. Pentru anul viitor, proiectul prevede instalarea a 200 kWp. Măsurile implementate vor duce la scăderea cu 40% a consumului anual de energie electrică al companiei.

Pentru RAP Group, strategia investițională vizează, printre altele, continuarea proiectelor de transformare de digitalizare a companiei, precum și continuarea proiectelor de investiții în sistemele cu panouri fotovoltaice.

Prin urmare, încheiem anul cu speranța ca fiecare business românesc să găsească, și în anul care urmează, resursele pentru a transforma provocările apărute în oportunități!