Stiri: Social

Decizie definitivă în cazul românului condamnat la moarte pentru trafic de droguri în Malaezia

26.01.2016

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, astăzi, s-a judecat recursul în cazul cetățeanului român condamnat la pedeapsă capitală în Malaezia, pentru trafic de droguri. Curtea Federală de Justiție a Malaeziei, care a judecat recursul, a confirmat pedeapsa capitală printr-o decizie definitivă, fiind epuizate astfel toate căile interne de atac în acest caz.

Avocații cetățeanului român urmează să depună o cerere de grațiere la sultanul statului malaysian în care a fost comisă fapta.

Conform procedurilor malaysiene, această cerere va fi analizată de o Comisie de Grațiere, care se convoacă la solicitarea sultanului.

MAE mai precizează că sentința nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluționată cererea de grațiere, iar acest demers poate fi de durată.

De asemenea, MAE informează că legislația malaysiană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire. Autoritățile malaysiene au informat oficial că au blocat administrativ execuțiile în cazul persoanelor condamnate la moarte pentru trafic de droguri, în vederea revizuirii legii.