Conformare fiscala

Când va trimite ANAF deciziile de impunere pentru 2018?

05.10.2018

Decizii de impunere 2018 ANAF: Ministerul de Finanţe face noi precizări privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Conform instituţiei, în perioada următoare, ANAF va emite notificări către contribuabili. Termenul de plată este 30 iunie 2019.

Decizii de impunere 2018 ANAF: Bonificaţie de 10%

Însă, cei care îşi achită datoriile către Fisc mai devreme vor primi o serie de reduceri.

Astfel, se va acorda o bonificație pentru plata anticipată a unor obligații fiscale, atât pentru cele aferente anului 2017, cât și pentru cele aferente anilor anteriori.

Românii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenţi, vor beneficia de o reducere de 10% dacă își achită obligațiile până la 15 decembrie 2018.

Reducerea acordată la plata CAS se suportă de la bugetul de stat, potrivit Ministerului de Finanţe.

Decizii de impunere 2018 ANAF: CASS

Pe de altă parte, contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferentă anilor fiscali precedenţi, la începutul anului 2019, au același termen de plată. Este vorba de data de 30 iunie 2019. Şi aceştia vor primi bonificația de 10% dacă îşi plătesc obligațiile până la 31 martie 2019.

Toate aceste decizii sunt menţionate într-o Ordonanţă de Urgenţă, adoptată de Guvern.

Decizii de impunere 2018 ANAF: Conformarea voluntară

Conform Ministerului de Finanţe, actul normativ prevede mai multe măsuri pentru încurajarea conformării voluntare la plată a contribuabililor, precum și modalități de sprijin pentru autoritățile locale.

De asemenea, tot aceleaşi Ordonanţe, administrațiile publice locale vor putea să contracteze împrumuturi în condiții avantajoase de la Trezorerie. Acestea se acordă în limita a 450 de milioane de lei. Finanţările au în vedere asigurarea energiei termice pentru populație în sezonul rece.

Actele în vederea obţinerii împrumutului, se depun până la data de 29 noiembrie 2018. Documentele trebuie duse la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice.

Citeşte şi TVA de 5% în turism: Schimbări importante aprobate de Guvern

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Când va trimite ANAF deciziile de impunere pentru 2018?

  1. Pingback: Veniturile si cheltuielile populatiei: Date INS | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Când va trimite ANAF deciziile de impunere pentru 2018?

Comentariile nu sunt permise.