Stiri: Constructii

DEDEMAN achiziționează proiectul de birouri The Bridge

03.08.2018

Prima tranzacție imobiliară de amploare din 2018 dintre două grupuri de antreprenori români – Dedeman si Forte Partners, marchează un moment de referință pentru piața imobiliară locală, dar și pentru economia românească. Cel mai mare angajator român, cu peste

10.000 de angajați, având cea mai întinsă rețea de comerț cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice și parc auto propriu, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, Grupul Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a semnat cu Forte Partners vânzarea integrală a proiectului de birouri THE BRIDGE.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri – Ștefan cel Mare Building, Nova Building și The Bridge 1 cât și în cel rezidențial – Londra 27. Proiectele Forte Partners au primit recunoaștere națională și internațională pentru calitatea arhitecturii – Londra 27 a obținut premiul ”Arhitectura locuinței” la Anuala de  Arhitectură 2017, iar Ștefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 și Best Small Office Development of the Year.

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

”Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piața de real estate și achiziția lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Standardele ridicate de sustenabilitate și eficiență ale clădirilor de birouri dezvoltate de Forte Partners sunt cele pe care le urmărim și noi în toate business-urile pe care le deținem. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea și achiziționarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoș Pavăl, CEO Dedeman.