Stiri: Logistica

Transfer bani Posta Romana

Demiteri la Poşta Română

29.09.2017

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) companiei Poșta Română a decis, ieri, 28 septembrie, revocarea din funcție a trei membri ai Consiliului de Administrație: Dante Stein, Bogdan Florian Matei și Bogdan Cristian Patriniche. Decizia a fost luată având în vedere managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp. Recent, compania a anunțat că se află în iminentă incapacitate de plată.

În cadrul ședinței s-a constatat, de asemenea, împlinirea duratei mandatului lui Horia-Andrei Bud.

Acționarul majoritar, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI) i-a numit membri provizorii în Consiliul de Administrație pe Adrian-Daniel Găvruță – secretar general adjunct în cadrul MCSI și pe Carmen-Mihaela Dăneț – director general, Direcția Generală Economică, Achiziții Publice și Administrativ din cadrul MCSI.

Alături de aceștia, din CA al Poștei Române mai fac parte: Ioan Bejan și Benoit Pleska, numiți administratori luna trecută, precum și Florin Luca, administrator din partea Fondului Proprietatea.

Noul Consiliu de Administrație al Poștei Române se va întruni în perioada imediat următoare pentru a-și alege președintele și pentru a stabili modul de îndeplinire a măsurilor prevăzute în planul strategic de redresare a companiei, aprobat ieri în Guvern.

Poșta Română este deținută de statul român, prin MCSI în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea în proporție de 25%.