Stiri: IT&C

Dendrio a finalizat preluarea Crescendo

Dendrio a finalizat preluarea Crescendo

04.01.2019

Dendrio a anunțat că a finalizat transferul activității de integrare IT&C a Crescendo, începând cu 1 ianuarie 2019. În urma operațiunii, compania urmărește să obțină venituri în valoare de 100 milioane lei, anul acesta. Transferul a dus la extinderea echipei Dendrio cu 41 de membri noi.

Astfel, Bittnet (BNET) anunță că, la data de 31 decembrie 2018, a fost finalizat oficial transferul activității de integrare IT&C a companiei Crescendo International SRL către Dendrio Solutions, o companie Bittnet.

Ce spune conducerea Bittnet?

„Operarea la o scară mai largă aduce multe avantaje, unul dintre cele mai importante fiind oferirea de oportunități de extindere a competențelor profesionale ale echipelor noastre. Suntem bucuroși că astăzi, grupul Bittnet se bazează pe mai mult de 100 profesioniști care s-au alăturat poveștii noastre antreprenoriale, bucurându-se de oportunitățile de dezvoltare în carieră din ambele domenii de activitate (“Educație” și “Tehnologie”). În contextul în care concurența pentru talent este în prezent atât de acerbă în domeniul IT din România, credem că acest avantaj va fi unul dintre principalii diferențiatori pentru grupul Bittnet, care, în următoarea perioadă, ne va ajuta să păstrăm și să atragem cei mai buni oameni în domeniu”, a spus Mihai Logofătu, CEO Bittnet.

În urma tranzacției, Dendrio beneficiază nu numai de resurse extinse de personal, ci și de un portofoliu lărgit de clienți, produse și servicii.

Obiective pentru 2019

Obiectivul pentru anul în curs este ca firma să-și consolideze poziția de integrator multi-cloud la nivel local și regional, prin creșterea prezenței în țara noastră, precum și prin intrarea pe piețele externe și prin extinderea capacității de livrare la nivelul Europei Centrale și de Est.

„Ne-am propus o serie de obiective ambițioase pentru anul 2019, inclusiv începerea migrării către Piața Principală a Bursei de Valori București și ținând cont de finalizarea transferului diviziei IT&C a Crescendo, avem încredere că acesta este un început bun. Cu siguranță, 2018 a fost anul extinderii Grupului Bittnet printr-o serie de achiziții”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Conform acestuia,  compania se va concentra pe:

  • consolidarea companiei la nivel de grup
  • maximizarea veniturilor
  • redefinirea statutului de companie listată

CEO-ul Crescendo: Vom dezvolta în continuare brandul

Adrian Petrea, CEO și acționar la Crescendo International, spune că brandul va fi în continuare dezvoltat.

„Apreciem colaborarea si mulțumim Bittnet pentru buna implementare a acestui transfer de afacere, prin care sprijinim obținerea statutului de lider regional pe piața de integrare IT&C de către Dendrio. În același timp, vom dezvolta în continuare brandul și compania Crescendo. Direcția de business dedicată activității de software specializat, începând cu managementul resurselor companiilor din câteva sectoare de piață bine definite – cu care Crescendo a demarat în 1993 – va fi dezvoltată prin parteneriate dedicate, de nișă, pentru a le oferi clienților Crescendo din acest domeniu soluțiile de care au nevoie”, a declarat acesta.

Consiliul Concurenței a aprobat preluarea Crescendo de către Dendrio

Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței. De asemenea, preluarea fost votată favorabil de către Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Bittnet. Aceasta a avut loc pe 17 decembrie 2018.

Valoarea tranzacției se ridică la 10,9 milioane lei. Preluarea a fost finanțată prin emisiunea de obligațiuni corporative BNET23A, care a fost finalizată la 27 decembrie 2019.

Emisiunea BNET23A va intra la tranzacționare pe piața ATS Bonds a Bursei de Valori București în primul trimestru din 2019.

Citește și ANAF are un nou președinte. Cine este Mihaela Triculescu?