Fabrica Wetterbest Baicoi

Depaco-Wetterbest organizează cursuri autorizate de meserii

19.07.2018

Depaco a devenit prima fabrică din România ce poate forma tinichigii de sisteme de acoperişuri şi învelitori. Compania a obținut acreditările necesare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, prin Autoritatea Națională pentru Calificări, și a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Cursurile vor avea loc în cadrul Școlii Wetterbest, o inițiativă lansată de companie în 2015 și în cadrul căreia au fost instruiți până acum peste 1500 de montatori.

Participanții la cursul de perfecționare pentru meseria „Tinichigiu Sisteme de Acoperișuri și Învelitori” vor dobândi cunoştinţe avansate despre: organizarea locului de muncă, asigurarea calităţii lucrărilor executate, întreţinerea echipamentelor de lucru, pregătirea lucrărilor de tinichigerie, confecţionarea elementelor de tinichigerie, montarea elementelor de tinichigerie, montarea sistemelor de protecţie din tablă pentru lucrări de izolaţii termice la instalaţii tehnologice, realizarea învelitorilor pentru acoperişuri, aplicarea prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi în domeniul situaţiilor de urgenţă precum si aplicarea normelor de protecţie a mediului înconjurător.

„Școala Wetterbest face posibilă intrarea în industria construcţiilor a unor tehnicieni cu un bagaj important de cunoştinţe teoretice şi practice legate de realizarea învelitorilor metalice, care sunt mai responsabili şi mai conștienţi de importanţa activităţii lor. Iniţiativa reflectă dorința noastră de a creşte calitatea lucrărilor, spre beneficiul direct al clienţilor finali care investesc în proiecte de construcţie sau de renovare. Într-o lucrare de construcții calitatea punerii în operă este cel puțin la fel de importantă ca cea a materialelor folosite. Din experiența noastră, majoritatea problemelor apar la montaje și este un lucru general în industria construcțiilor. Crearea unui cadru structurat de formare profesională pentru specialiști în domeniu este o dovadă a responsabilității companiei față de clienții săi”, a declarat Valeriu Irimescu, CEO Depaco.

Cursul este recunoscut la nivelul Uniunii Europene şi va fi împărțit în module și va avea o durată de 40 de ore. Acesta va cuprinde atât sesiuni de pregătire teoretică (în sala de curs), cât și practică (în atelier).

La cursuri se pot înscrie montatori din toată ţara, prin intermediul adresei de e-mail scoala@wetterbest.ro.

 

 

Citiți și despre: