Depanero: Peste 11.000 de aparate de aer condiționat, instalate pe perioada verii

24.06.2017

Depanero estimează că va instala peste 11.000 de aparate de aer condiționat pe perioada verii, de cinci ori mai mult față de lunile aprilie-mai. Volumul estimat de vânzări de aparate de aer condiționat în perioada aprilie-septembrie 2017 va ajunge la aproximativ 95.000, față de 80.000, anul trecut.

În plus, conform datelor companiei, peste 90% din volumul total anual de vânzări de aparate de aer condiționat (AC) se comercializează în lunile iunie-septembrie.

Depanero estimează că doar în luna iunie va efectua 4.900 de instalări. Un volum similar de instalări este preconizat și pentru luna iulie, cu 4.000 de instalări, în timp ce în luna august numărul va scădea la jumătate, fiind estimate 2.000 de instalări de aparate de aer condiționat.

„Deși sezonul de primăvară este cel recomandat de specialiști pentru instalarea unui aparat de aer condiționat, majoritatea românilor achiziționează echipamentele de climatizare în lunile de vară, când temperaturile sunt caniculare. Din acest motiv, echipele de tehnicieni nu pot face față tuturor solicitărilor, mărindu-se astfel automat și perioada de așteptare pentru montarea unui echipament de aer condiționat. Luna iunie reprezintă încă o perioadă prielnică pentru achiziționarea și instalarea unui aparat de aer condiționat. Recomandăm clienților care intenționează să achiziționeze un aparat de aer condiționat în această vară să se pregătească de pe acum, altfel riscă să nu poată utiliza AC decât după ce a trecut canicula”, spune Adrian Antohi, director general Depanero.

În contextul volumului foarte mare de solicitări pe perioada verii, termenul mediu de instalare a unui aparat de aer condiționat crește exponențial, variind între 7,5 și chiar 15 zile în lunile iunie și iulie, în vârf de temperatură.

 

 

Citiți și despre: