Stiri: Companii

Departamentul de concurență al Maravela|Asociații se extinde

28.06.2018

Având un portofoliu de clienți și un volum de lucru aferent în plină creștere, practica de concurență a Maravela|Asociații s-a dezvoltat considerabil pe parcursul ultimilor cinci ani, având drept motor pasiunea și specializarea în acest domeniu a avocaților firmei.

Înființat și dezvoltat de Alina Popescu, partener fondator al Maravela|Asociații, departamentul de concurență al firmei este format din 7 avocați cu experiență practică în toate segmentele dreptului concurenței, incluzând antitrust (concentrări economice, înțelegeri și practici anticoncurențiale, abuz de poziție dominantă, proceduri de investigație on-site și forensic) dar și ajutoare de stat și concurență neloială.

„Activitatea crescută a Consiliului Concurenței în ultimii ani precum și dinamica economiei, împreună cu maturizarea multor afaceri pe plan local, a făcut ca volumul de lucru al departamentului de concurență să atingă cote ridicate. Acest lucru ne bucură, mai ales când ne oferă posibilitatea să ne lărgim echipa cu oameni de valoare, cu experiență recunoscută în domeniu, cum, de altfel, sunt prea puțini pe piața noastră, în acest moment. Pe lângă cooptarea talentelor existente, dezvoltăm intern abilitățile membrilor mai tineri ai echipei, pentru a putea beneficia de proprii experți în concurență”, a spus Alina Popescu, partener fondator al Maravela|Asociații.

Activitatea avocaților Maravela|Asociații în acest domeniu a fost recunoscută de clienții firmei în repetate rânduri, unul din asociații unei importante societăți de avocatură din S.U.A. apreciind, spre exemplu, una dintre lucrările firmei în domeniul concurenței drept „cea mai complexă și bună analiză” a unui acord de distribuție, comparată cu cea a altor „20 de firme, în ultimii 15 ani”.

Printre clienții firmei în materie de dreptul concurenței se numără importante companii locale precum Chimcomplex și Betty Ice, dar și internaționale, ca Monsanto, Japan Radio Co., Alphatron Marine, Hertz Autohellas, BBraun Avitum, Eberspächer etc.

În plus, membrii echipei sunt contribuitori activi ai publicațiilor internaționale în materie de dreptul concurenței. Doar în ultimul an, aceștia au contribuit în exclusivitate pentru jurisdicția română la realizarea unor reputate materiale cu circulație internațională precum Getting the Deal Through: State aid, Lexology Navigator: Cartels, și au publicat în media locală numeroase articole de specialitate .

Creșterea activității a impus, de altfel, mărirea echipei inclusiv la nivel de management, avocatul Răzvan Pele, reputat specialist în domeniul concurenței și proprietății intelectuale alăturându-se Maravela|Asociații, începând cu luna iunie a acestui an, în calitate de partener în cadrul departamentelor de concurență și proprietate intelectuală.

Răzvan este absolvent al Facultății de drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara și deține o diplomă de master în drept internațional și comunitar de la Universitatea Nicolae Titulescu. Deține o experiență notabilă de peste 10 ani în avocatură în cadrul uneia dintre cele mai renumite firme locale, fiind unul dintre specialiștii români în proiecte de dreptul concurenței, regulatory, proprietate intelectuală, protecția consumatorului și aspecte litigioase conexe acestor domenii. Industriile în care a acordat asistență sunt producția de armament, producția și distribuția de medicamente, energie, servicii poștale, prelucrare lemnului, distribuția de piese de schimb, telecomunicații, audiovizual etc.

„Mă bucur că m-am alăturat Maravela|Asociații dintr-o serie de motive, printre care se numără buna relație profesională anterioară cu partenerii fondatori, încrederea în capacitățile profesionale și de management ale partenerilor firmei, portofoliul de clienți de renume, realizările firmei pe plan internațional și, desigur, perspectiva unei activități avocațiale de calitate, în continuă dinamică, având în vedere că atât concurența cât și proprietatea intelectuală sunt două domenii foarte dragi mie. Îmi încep activitatea în echipa Maravela|Asociații cu dorința de a contribui la consolidarea și dezvoltarea acestor două departamente alături de ceilalți parteneri ai firmei”, precizează Răzvan Pele, partener al Maravela|Asociații.