Stiri: Finante

Investitii Transelectrica 2021

Depozitarul Central va distribui dividende pentru Transelectrica

30.06.2015

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 29.06.2015 – 29.06.2018, distribuie dividende pentru acţionarii C.N.T.E.E. Transelectrica SA (simbol TEL). Emitentul va plăti acţionarilor dividendele aferente anului 2014, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe actiune este de 2,8033 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 8 iunie, anul curent.

Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectueaza începând cu data de 29.06.2015, prin transfer bancar în contul participanţilor la sistemul RoClear, prin transfer bancar în baza solicitărilor transmise de acţionari sau în numerar la ghişeele bancare BRD Groupe Societe Generale din întreaga ţară, pentru acţionarii persoane fizice.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se va efectua prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare si registru.