Investițiile viitoare ale companiei vizează atât extinderea producției, cât și a echipei de angajați. Bazele companiei DesleeClama au fost puse în anul 1928, în Belgia, când fondatorul Maurice Deslee și-a transformat pasiunea pentru materiale frumoase și textile de înaltă calitate într-o afacere. Astăzi, compania este prezentă pe patru continente, ducând mai departe pasiunea pentru țesături și tricoturi unice, create la cele mai înalte standarde de calitate.
Începând cu anul 2006, DesleeClama începe activitatea și în România, la Miercurea Sibiului, cu o secție de tricotaje. Evoluția subsidiarei românești a fost una spectaculoasă, DesleeClama România devenind cea mai mare unitate de producție la nivel mondial a grupului belgian DesleeClama, unul dintre principalii jucători pe piața producătorilor de materiale textile pentru saltelele de dormit.
„Locația de producție din cadrul parcului industrial Miercurea Sibiului ar putea fi supranumită inima Europei pentru ca aici sunt produse și de aici sunt livrate majoritatea comenzilor către Europa și Rusia. Suntem unul dintre cei mai mari angajatori din zonă, iar angajații noștri sunt atât din localitățile din jurul parcului industrial, cât și din Sibiu”, declară Daniela Anghel, reprezentantul DesleeClama România.
Cele mai importante momente din evoluția companiei
În anul 2011, DesleeClama România și-a dublat activitatea de producție, cu un număr de 49 de războaie de țesut și 32 de mașini de tricotat, iar un an mai târziu și-a extins suprafața de producție la 12.800 mp, cu un număr de 250 de angajați, moment în care DesleeClama a devenit cea mai mare unitate de producție a grupului la nivel mondial.
În anul 2016, grupul belgian BekaertDeslee a devenit lider mondial de furnizare a materialelor textile pentru saltele
În ceea ce privește grupul, anul 2016 a fost cel mai important din istoria sa deoarece, prin fuziunea cu Bekaert Textiles, DesleeClama a devenit lider mondial de furnizare a materialelor textile pentru saltele.
„Suntem preocupați în permanență de îmbunătățirea produselor noastre și punem pe prim-plan nevoile clienților noștri, cât și ale consumatorilor finali. Ne dorim să fim cei mai buni și să creăm soluții de dormit unice la nivel mondial. Suntem pasionați de a învăța mereu și suntem la curent cu ultimele tehnologii”, menționează Daniela Anghel.
Procesul de producție
Activitatea de bază a BekaertDeslee este producția de tricotaje și țesături, folosite mai apoi la realizarea materialului pentru saltelele de dormit. Astfel, în departamentul de Tricotaje, care este dotat cu 41 de mașini de tricotat cu selecție simplă și 5 mașini cu dublă selecție pentru construcții speciale, este obținut un material dublu ce este înfășurat sub formă de rolă. În departamentul Urzire, se produc sulurile de urzeală folosite în Țesătorie, departament unde lucrează 53 de războaie Omni și Omni Plus.
Înainte de finisare, materialele (tricot/țesut) sunt inspectate, la masa de control intermediar, pe întreaga lor lățime – aproximativ 260 centimetri. Aici defectele de murdărie sunt eliminate, iar celelalte defecte sunt marcate.
Ulterior, finisarea materialelor se realizează, în funcție de cerințele clientului, prin aplicarea diferitelor tratamente: de spălare și albire, anti-acaria, aloe vera, aburire (110-120 grade Celsius), anti-foc. La Controlul Final, materialele finisate vor fi din nou inspectate pentru a se stabili calitatea acestora.
„La BekaertDeslee știm să facem materiale confortabile pentru saltele de dormit. Știm să facem materiale foarte frumoase sau în design-uri și texturi care par a fi desprinse din picturi. Dar cel mai important și unic de altfel este faptul că știm să producem materiale… deștepte. Astfel, o saltea de dormit cu înveliș textil BekaertDeslee nu este doar frumoasă, ci are și proprietăți unice, multe dintre ele fiind inovații care ne aparțin. Spre exemplu, învelișul ActiPro este produs din fibre naturale și are proprietăți anti-alergice, fiind ideal pentru persoanele sensibile”, spune reprezentantul companiei.
Argentum+ este un material care are în componența sa ioni de argint cu proprietăți anti-bacteriene și care absoarbe, în același timp, umiditatea corpului. Materialele tricotate din gama BodyFit sunt concepute cu o textură specială, care se adaptează corpului și elimină zonele de tensiune de pe saltea. Celliant, un tip de material dezvoltat în colaborare cu universități de prestigiu, permite o oxigenare celulară sporită și ajută o persoană să doarmă mai bine, fapt demonstrat științific.
De asemenea, materiale inovative produse de BekaertDeslee sunt și Argentum+, un material care are în componența sa ioni de argint cu proprietăți anti-bacteriene, BodyFit – elimină zonele de tensiune de pe saltea – și Celliant, care permite o oxigenare celulara sporită. Materialele din gama Thermic TM au efect termoregulator, menținând salteaua răcoroasă.
„Ultima inovație cu care ne mândrim sunt materialele SoundAbsorbing care reduc nivelul de zgomot ambiental din dormitor cu 45%”, completează Daniela Anghel.
Echipa, produsul cel mai de preț al companiei
Echipa BekaertDeslee România este formată din 280 de angajați, aceștia beneficiind de formare la locul de muncă, pe baza unui program de training susținut de formatori pregătiți pe fiecare departament în parte. Ca resurse și metode de formare, compania utilizează instrucțiuni video realizate la locul de muncă, combinate cu demonstrații practice în cadrul departamentului.
„Echipa noastră este produsul nostru cel mai de preț. Profesionalism. Bună dispoziție. Implicare. Aceasta este scurta caracterizare a echipei noastre din Miercurea Sibiului. Cu o medie de vârstă de 30 de ani, suntem o echipă ambițioasă și în continuă mișcare, făcând față provocărilor zilnice. Nu ne place sa fim formali, dăm tot ce avem mai bun și spunem lucrurilor pe nume. Dar mai ales suntem mândri de rezultatele noastre și mândri de contribuția pe care o aducem în mod direct la succesul numelui BekaertDeslee și al produselor noastre la nivel mondial”, susține reprezentantul BekaertDeslee România.
Extinderea continuă a companiei
BekaertDeslee România își extinde activitatea de la an la an. Astfel, în septembrie 2016, compania a început construcția unei noi hale, cu o suprafață de 4.000 mp, care are ca termen de finalizare luna martie a acestui an. Scopul construcției este extinderea spațiului de producție și depozitare, modernizarea spațiului de birouri, precum și realizarea unui spațiu dedicat clienților (showroom).
Investițiile viitoare ale companiei vizează atât extinderea producției, cât și a echipei de angajați
Pentru viitor, subsidiara românească a grupului belgian are în plan modernizarea echipamentelor de producție și a halelor, prin crearea unui sistem de microclimat, precum și creșterea numărului de angajați.
„Suntem unul dintre cei mai mari angajatori din zona Miercurea Sibiului și oferim locuri de muncă pentru toate nivelele de studii. Angajamentul nostru este să oferim locuri de muncă stabile și cu perspective de dezvoltare. Suntem, în mod special, interesați de tinerele talente și oferim programe flexibile de învățare și locuri de muncă studenților în curs și tinerilor absolvenți”, încheie Daniela Anghel, reprezentantul BekaertDeslee România.