Stiri: Agricultura

Despăgubiri de 4,13 milioane lei pentru crescătorii de albine

08.10.2014

Guvernul României a adoptat, în ședința de marţi, Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada mai – iulie 2014 ce au produs pagube asupra sectorului apicol”.

Bugetul alocat pentru despăgubirea crescătorilor de albine este de peste 4,13 milioane de lei, iar sumele se vor plăti începând cu data de 2 decembrie 2014.

Pentru a putea beneficia de sprijin, apicultorii trebuie să îndeplinească o serie de criterii de eligibilitate. Astfel, aceştia trebuie să aibă familiile de albine înscrise în Registrul agricol, să aibă familiile de albine înregistrate sau autorizate la direcţia sanitară-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, iar în cazul achiziționării de suplimente nutritive şi biostimulatori, acestea trebuie să fie notificate la Institutul pentru Controlul Produselor Biologice şi Medicamentelor de Uz Veterinar.

Beneficiarii, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, trebuie să depună cererile până la data de 31 octombrie 2014, la direcţiile pentru agricultură judeţene sau a municipiului Bucureşti.