Stiri: Social

Destinatii de schi ieftine 2019

Destinații de schi ieftine pentru 2019

21.12.2018

Destinații de schi ieftine 2019. Dacă vrei să mergi la schi, însă stațiunile de iarnă din Occident, precum Franța, Elveția sau Austria, au costuri prea ridicate, există alternative cu buget redus. Este vorba de destinații din țările vecine, care nu sunt mai prejos decât cele din Europa de Vest.

În acest context, echipa momondo.ro a selectat câteva stațiuni de schi din Estul Europei. Aici poți găsi aproape totul accesibil, de la permisul pentru pârtie, la echipament, hotel, mâncare și băutură.

Destinații de schi ieftine 2019. Poiana Brașov, România

Turiștii din diverse colțuri ale lumii încep să se cam bată pentru a prinde un loc în Poiana Brașov.

Prețurile nu sunt prea ridicate, iar la câțiva pași pe pârtie, găsești vinul fiert, care te încălzește până în măduva oaselor și stârnește apetitul pentru bucatele tradiționale, precum mămăligă asortată la brânză de vacă și ouă.

Destinații de schi ieftine 2019. Kopaonik, Serbia

Kopaonik este un minunat și liniștit tărâm al iernii, având 70 de km de pârtii. Tot același nume poartă și cel mai întins lanț muntos al Serbiei, reprezentând un loc unde nu o să se plictisească nimeni.

Există un centru special de schi pentru cei mici, echipat cu tot ce-i trebuie, inclusiv bandă rulantă și carusel.

Persoanele care nu vor să renunțe la serile clasice, dar tradiționale, există numeroase baruri și restaurante locale, din care nu lipsește muzica folk sârbească.

Destinații de schi ieftine 2019. Spindleruv Mlyn, Republica Cehă

Aflată într-unul dintre vârfurile înzăpezite ale celui mai întins lanț muntos din Republica Cehă, Krkonoše („Munții Giganți”), stațiunea Spindleruv Mlyn este una dintre cele patru destinații de schi din regiune.

Prețurile aici sunt mici.

Stațiunea este minunată pentru schi și cuprinde:

  • pârtii pentru copii
  • spații aproape virgine pentru a practica schi de fond
  • parcuri pline cu zăpadă

Zona este atât de frumoasă încât a fost clasificată de UNESCO drept rezervație a biosferei.

Destinații de schi ieftine 2019. Jahorina, Bosnia și Herzegovina

Stațiunea Jahorina, împreună cu vârfurile înzăpezite care-i stau de strajă, atrage an de an împătimiți ai pârtiilor.

Pârtiile sunt bine îngrijite, iar înalții Alpi Dinarici ai Bosniei te înconjoară.

La poalele acestora, vei găsi un mic și fermecător orășel, cu cabane tradiționale și presărat la fiecare pas cu brazi înzăpeziți.

Destinații de schi ieftine 2019.  Bialka Tatrzanska, Polonia

Împătimiții schiurilor, au auzit, poate, că Zakopane ar fi cea mai mare și mai faimoasă stațiune din Polonia.

Dacă vrei să te îndrepți spre o destinație care să nu te lase cu portofelul gol și care să nu fie plină de oameni, satul Bialka Tatrzanska reprezintă o alternativă.

Pentru turiștii cu pofte culinare, s-ar putea ca tentația mai mare să fie în jurul brânzei de oaie afumată și amestecată în mod iscusit cu afine. Dacă pui alături un ceai cu rom, sunt șanse să simți că e concediul vieții tale.

Destinații de schi ieftine 2019.  Jasna, Slovacia

Jasna este unul din secretele prețioase și bine păstrate ale Slovaciei. Este vorba de o așezare cuibărită în Valea Demanovska Dolina. Aici, pantele de schi înfruntă sălbăticia și decorul rural. Toate ocupă, de fapt, întinsul unui parc național.

Vârful Chopok îi atrage cel mai mult pe profesioniști cu o pantă aproape verticală de 1000 m. Pârtia este luminată și pe timp de noapte.

Din păcate, petrecerile nu sunt aici tocmai la ele acasă, dar există berăriile locale și porții de găluște pierogi tradiționale.

Destinații de schi ieftine 2019. Bansko, Bulgaria

Stațiunea recent modernizată se află pe poziții fruntașe în topurile iubitorilor de zăpadă.

Aici poți găsi de toate pentru toți: zăpadă, condiții de schi de care n-ai cum să te plângi și nopți care au să-ți dea ceva mai mult decât o cană de cacao la căldura focului.

În plus, Bansko este cât se poate de prietenoasă cu începătorii, însă nu are numai pârtii simple.

Destinații de schi ieftine 2019. Kranjska Gora, Slovenia

Dacă stațiunii slovene îi lipsesc pârtiile periculoase, i s-au dat din plin terenuri suave, îngrijite, piste numai bune pentru copii și peisaje incredibile.

Cu toate că stațiunea participă la cupe mondiale de mai bine de 50 de ani, prețurile sunt cât se poate de bune.

Destinații de schi ieftine 2019. Popova Sapka, Macedonia

Popova Sapka devansează fără probleme cele mai multe stațiuni din Europa de Est. Stațiunea se cuibărește undeva între vârfurile blânde ale Munților Dinarici. Aici, vei găsi orașul liniștit din calea-afară, îmbrăcat în alb și în străzi goale, într-o stare de perpetuă moțăială.

Stațiunea este ideală dacă fix de liniște aveai nevoie în concediul de iarnă.

Citește și Donație de 1 milion de euro pentru United Way România