Stiri: Companii

Destinatii eco-friendly 2019

Top trei destinații prietenoase cu mediul pentru 2019

21.02.2019

Destinații eco-friendly 2019. În contextul în care călătoriile sunt din ce în ce mai accesibile atât ca preț, cât și ca ofertă a mijloacelor de transport, multe persoane uită de impactul pe care acestea îl au asupra mediului înconjurător. Totuși, a călători verde și sustenabil nu este pe cât de dificil poate părea la prima vedere.

Ai în vedere să îți planifici o vacanță într-o locație care să îți reflecte grija față de mediul înconjurător? Iată câteva sugestii pe care ar fi bine să le știi înainte de a planifica o vacanță eco-friendly!

În primul rând, trebuie să te asiguri că alegi locul potrivit. Ca prim pas ar fi să arunci o privire pe liste de destinații ecoturistice realizate de organizații precum Green Destinations sau să verifici Global Destination Sustenability Index. Doar așa poți afla ce orașe susțin și promovează un tip de turism responsabil.

”Dacă ai nevoie de inspirație pentru o vacanță sustenabilă în 2019, lista de destinații eco-friendly întocmită de echipa FlixBus s-ar putea dovedi foarte utilă. Compania verde are în rețeaua sa 29 de țări, printre care se numără și o serie de destinații care pun impactul asupra mediului pe primul loc”, precizează reprezentanții companiei.

Destinații eco-friendly 2019. Nijmegen

Pentru cei pasionați de dezvoltarea durabilă în mediul urban, o vizită la Nijmegen este de neratat.

Este vorba de cel mai vechi oraș din Țările de Jos, Nijmegen a devenit Capitala Verde a Europei în 2018, datorită realizărilor sale în domeniul durabilității economice, sociale și de mediu.

Printre politice inovatoare în privința schimbărilor climatice se numără:

  • importanța acordată bicicletelor
  • gestionarea inteligentă a deșeurilor și a apei

În plus, aproape un sfert din suprafața orașului este acoperită de spații verzi. Mai exact, acesta deține o medie de 92 m² pentru fiecare cetățean.

Nijmegen îți propune să devină neutru din punct de vedere energetic până în 2045. În acest sens, autoritățile implementează diferite politici de mediu.

Destinații eco-friendly 2019. Londra

Capitala Marii Britanii nu este doar un centru turistic global, ci și cel mai sustenabil oraș din lume în 2018, conform Indicelui Arcadis.

Autoritățile din acest oraș au făcut numeroase demersuri pentru a-l face mai ecologic. Acest lucru a încurajat tot mai mulți turiști care sprijină călătoriile eco-friendly.

Diversitatea economică, multiculturalismul, cât și nenumăratele spații verzi sunt printre aspectele care au propulsat Londra pe primul loc al topului. Având peste 3.000 de parcuri și spații verzi, acest oraș reprezintă una dintre cele mai verzi capitale din lume.

Destinații eco-friendly 2019. Las Vegas, Nevada

Cel mai posibil, nu v-ați gândi la Las Vegas ca un loc pentru ecoturism. Însă, autoritățile au implementat tot mai multe măsuri care susțin un stil de viață verde.

Las Vegas este unul dintre cei mai mari promotori ai utilizării de energie solară. La aceasta se adaugă măsuri care își propun o mai bună gestionare a resurselor naturale,dar și reducerea poluării.

Citește și Saint-Gobain, în topul celor mai inovatoare companii din lume