Concediu 2020

Destinații ieftine pentru vacanţa din această vară

20.06.2018

Românii preferă plaja, când vine vorba de vacanţa de vară. Câteva zile petrecute la plajă sunt ceea ce aleg mai mulți călători români pentru concediul din acest an. Nu mai puţin de 65% dintre ei au plănuit, deja, o vacanță la plajă, conform studiului internațional despre călătorii realizat de momondo.ro.

Odată ce temperaturile încep să crească pe timp de vară, prețurile vacanţelor în marile orașe urmează același curs. Totuşi, planificarea atentă și în avans a călătoriei poate îndepărta această barieră.

Cea mai ieftină destinație

Cele mai căutate destinații în perioada 1 iunie – 31 august 2018 sunt cele care împart același continent european și din care, implicit, nu lipsește un strop de mare. Grecia, Italia, Spania, Cipru sunt, prin urmare, principalele țări către care mai mulți români se îndreaptă vara. În clasamentul preferințelor se află Barcelona, care a înregistrat cele mai multe căutări de zbor, fiind urmată de Heraklion și Paphos.  Portugalia și Franța continuă lista destinațiilor către care românii zboară pentru o vacanță la plajă, rămânând în principal în Lisabona și, respectiv, în Nisa.

Dintre 10 cele mai populare destinații de vacanţă de vară, cea mai ieftină din punct de vedere al costului de zbor este Atena, conform momondo.ro. Un zbor dus-întors către capitala elenă costă, în medie, 83 de euro / persoană. De asemenea, în această vară, odată cu introducerea ofertelor de zbor direct, Paphos a devenit mai accesibil călătorilor care pornesc la drum din București. Acest oraș cu ieșire la Marea Mediterană a urcat rapid în topul căutărilor, fiind a doua cea mai ieftină destinație în care poți ajunge plătind, în medie, 134 de euro pentru un zbor dus-întors în lunile de vară.

Preţuri ușor mai ridicate sunt pentru o călătorie către Palermo, în medie de 140 de euro, fiind a treia cea mai ieftină destinație în care mai mulți români merg în concediu la plajă vara aceasta.

În schimb, Lisabona este cea mai scumpă destinație, pentru care va trebui să plătești mai mult decât dublu, comparativ cu zborul către Atena, dacă ai în plan o vacanță acolo în această vară.

„Lunile calde de vară promit mai multe experiențe trăite sub cerul liber decât în orice altă perioadă din an. Marile orașe ale lumii își deschid porțile să întâmpine mai mulți călători decât în celelalte luni, iar cele cu ieșire la mare urcă din start în topul căutărilor. Deși costurile de călătorie sunt mai ridicate în această perioadă, rezervarea zborului cu 60 de zile în avans poate aduce economii, în medie de 34%, așa cum arată datele studiului nostru anual de zboruri. În plus, călătorii care caută inspirație și recomandări pot accesa gratuit opțiunea Descoperă și citi despre vacanțele la plajă”, a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo în România.

Costurile de cazare

În ceea ce privește costurile de cazare pe timpul verii la un hotel de 3-4 stele în marile orașe preferate de români, acestea schimbă ușor topul celor mai ieftine destinații.

Conform analizei momondo.ro, Atena rămâne cea mai ieftină opțiune. Pentru o săptămână într-un hotel de 3-4 stele, bugetul mediu ajunge la aproximativ 476 de euro. Palermo este a doua cea mai ieftină destinație de cazare din topul preferințelor românilor în perioada iunie – august 2018, cu un cost mediu de 497 de euro pentru șapte nopți de odihnă la hotel.

Deși costurile de zbor către cea mai căutată destinație de către români pentru vara aceasta, Barcelona, o poziționează în primele cinci cele mai ieftine din top 10, când vine vorba de cazarea, capitala catalană este printre cele mai scumpe opțiuni, alături de Lisabona, Palma de Mallorca și Nisa. Preţurile medii pentru o săptămână la hotel de 3-4 stele sunt cuprinse între 777 și 812 euro în aceste destinații.

 Cele mai ieftine destinatii internationale de zbor pentru o vacanta la plaja, vara 2018:

1. Atena, Grecia

2. Paphos, Cipru

3. Palermo, Italia

4. Napoli, Italia

5. Barcelona, Spania

6. Larnaca, Cipru

7. Palma de Mallorca, Spania

8. Nisa, Franta

9. Heraklion, Grecia

10. Lisabona, Portugalia

 

 

 

Citiți și despre: