Slide

Stiri: Companii

Destinaţii înfricoşătoare pentru Halloween

21.10.2015

Nu mai este mult până la Halloween şi deşi nu este o sărbătoare tradiţională, românilor le plac petrecerile în costume, decoraţiunile înfricoşătoare şi dovlecii sculptaţi. În această perioadă, România este una dintre destinațiile cele mai căutate de amatorii de senzații tari, cătora le oferă Castelul Bran și legendele asociate vampirilor, dar și fenomenele bizare ale Pădurii Baciu.

Pe de altă parte, Halloween-ul nu este o tradiție în ţara noastră şi din acest motiv românii care vor să experimenteze pe deplin această sărbătoare aleg să călătorească în străinătate.

Dacă încă nu v-ați ales destinația preferată de Halloween, Tripsta a ales Cehia, Danemarca, Irlanda sau Spania ca sugestii pentru petrecerea unei mini-vacanţe.

Fantomele din Praga

Nici în Cehia Halloween-ul nu este o sărbătoare tradiţională, însă cehii celebrează versiunea proprie a acesteia – Čarodějnice – la final de aprilie, Praga are o arhitectură și o serie de povești care se potrivesc perfect cu Halloween-ul.

Atunci când e vorba de capitala cehă, turiştii pot alege fie doar să petreacă, fie să încerce să afle dacă orașul este cu adevărat bântuit, verificând miturile și poveștile cu fantome în cadrul unor tururi concepute special în acest scop.

Parcul Tivoli din Copenhaga

Halloween-ul în Parcul din Copenhaga este genul de eveniment care trebuie trăit măcar o dată în viaţă. Faimosul parc de distracții rămâne deschis în perioada vacanței de toamnă de la mijlocul lui octombrie și organizează o serie de festivități care oferă publicului numeroase sperieturi amuzante.

În această perioadă, parcul Tivoli se transformă într-un univers magic de Halloween, abundând în dovleci, vrăjitoare, păianjeni și poțiuni magice.

Un Halloween irlandez

Cu toate că există numeroase destinații atractive pentru Halloween, oricine trebuie să experimenteze acest eveniment la el acasă, în Irlanda, unde este sărbătorit din anul 1.000 .

Halloween-ul irlandez include elemente precum focurile de tabătă, lanternele din dovleci, costumele, dar și colcannon (mâncare tradițională făcută din cartofi fierți, varză și ceapă crudă) și barnbrack (pâine dulce tradițională), precum și măsurile de protecție împotriva zânelor.