Stiri: Companii

Destinatii pentru vacanta de iarna

Destinații pentru vacanța de iarnă

18.12.2019

Destinații pentru vacanța de iarnă. Specialiștii agenției de turism online eSky prezintă topul preferințelor românilor. Pentru vacanța de iarnă 2019, în topul preferințelor rămân zborurile către orașele din Europa și din țara noastră.

”Spre bucuria tuturor, iarna este aici. Cumpărăturile, alergătura, aglomerația pot fi obositoare. Partea bună este că familia și cei dragi sunt aproape de noi. Tot ce ne trebuie este puțină inspirație pentru a petrece cât mai frumos împreună, în locul potrivit”, afirmă reprezentanții eSky.

Destinații pentru vacanța de iarnă. Țara preferată

În 2019, ca și în 2018, țara preferată de români în luna decembrie a rămas Marea Britanie (cu 23% din bilete cumpărate).

Locul al doilea este ocupat de Italia cu 22% din total bilete cumpărate. Pe următoarele locuri se află:

  • Germania (14,5%)
  • Spania (9%)
  • Franța (6%)

Prețul mediu al unui bilet a fost de 116 euro.

Destinații pentru vacanța de iarnă. Numărul de bilete vândute pentru curse interne

În plus, numărul de bilete pentru curse interne a avansat cu 22% față de aceeași perioadă a anului 2018. Anul acesta, cele mai folosite aeroporturi din țară au fost:

  • București cu 46,8% din totalul zborurilor interne
  • Cluj cu 19% din zboruri
  • Timișoara cu 15,5% din zboruri
  • Iași cu 12,7%

Cu toate acestea, în această perioadă foarte multe bilete sunt cumpărate cu 21 de zile înainte de călătorie, experții se așteaptă ca majoritatea rezervărilor să fie făcute cu 1-2 săptămâni înainte de sărbători.

Destinații pentru vacanța de iarnă. Cel mai mic preț

Cel mai mic preț mediu al biletelor pentru sărbătorile de iarnă a fost de 86 EUR, la biletele cumpărate în iunie 2019.

Comparând perioada de călătorie 20 Decembrie 2018 – 3 Ianuarie 2019 cu 20 Decembrie 2019 – 3 Ianuarie 2020, prețul mediu al biletului de avion a scăzut de la 132 EUR (în 2018) la 116 EUR (în 2019).

Românii au ales ca peste 50% din călătoriile de sfârșit de an să dureze în medie între 7 și 14 zile. Iar 35,3% dintre acestea vor dura între 1 și 7 zile (în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2018).

Destinații pentru vacanța de iarnă. Rezervările

Un aspect important este faptul că 61,4% din totalul rezervărilor au fost efectuate prin intermediul telefonului mobil.

Dacă nu v-ați decis încă unde doriți să petreceți sărbătorile, iar destinațiile prezentate mai sus nu v-au inspirat, experții eSky vă recomandă ca în 2019 să sărbătoriți puțin diferit.

Cele mai frumoase parcuri acvatice

Pentru cei ce iubesc bălăceala și vor să petreacă atât în cuplu cât și în familie, recomandările eSky implică unele dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa:

Insula Tropical Resort din Krausnik

Cea mai mare stațiune tropicală de vacanță din Europa, Insula Tropical Resort din Krausnik, Germania găzduiește Water Park Berlin. Găsim aici atât adrenalină: tobogane (27 metri) de apă turbo de mare viteză ce poate atinge până la 70 km/h dar și relaxare: ne putem relaxa într-o pădure tropicală artificială.

Aquapark-ul „Sandcastle Waterpark”

Blackpool din Marea Britanie este cel mai mare bazin acoperit din țară. Un punct de atracție pentru cei care doresc să se bălăcească în apa fierbinte, atunci când afară este frig. Parcul are 19 feluri de facilități diferite, de la tobogane, la bazine de înot, jocuri acvatice. Important de reținut este faptul că pe perioada iernii, va fi deschis majoritar în week-end-uri.

Lalandia – Billund din Danemarca

Oferă și posibilitatea de cazare în căsuțe de vacanță pentru întreaga familie.

Aquaworld – Budapesta

Ungaria oferă mii de experiențe atât adulților, cât și copiilor. Cele 17 bazine interioare și în aer liber, de aventuri și de înot, surful, precum și cele 11 tobogane speciale, garantează distracția pentru toate vârstele.

AquaPark – Druskininkai, Lituania SPA

Parcul acvatic invită la o scurtă călătorie de plăcere ce răsfață atât trupul, cât și sufletul. Clima tropicală cu o căldură de +32 grade Celsius în parcul acvatic Druskininkai, palmierii și bazinele cu apă oceanică care ating câțiva metri te fac să te simți ca și cum ai fi fost într-o vacanță scurtă într-o țară exotică.

AquaCity – Poprad, Slovacia

Este o stațiune turistică modernă și ecologică, care este literalmente autosuficientă din punct de vedere energetic. Vizitatorii stațiunii se pot relaxa perfect într-un total de 13 piscine, cu temperatura apei care variază între 30 ° C și 38 ° C și multe atracții acvatice. În fiecare seară, AquaCity prezintă un spectacol laser unic pentru piscină, care este unic în întreaga Europă Centrală.

Aqua Dome – Längenfeld, Austria

Parcul acvatic, o combinație de facilități SPA de ultimă generație și peisajul alpin frumos face din Aqua Dome locul ideal pentru o pauză romantică sau o vacanță în familie.

Citește și Mesaje de Crăciun și Anul Nou – Mesaje pentru sărbătorile de iarnă