Promovarea Romaniei 2019

Destinaţiile turistice din România, promovate în Rusia

27.01.2016

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Asociația Litoral – Delta Dunării (ALDD), împreună cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Tracia, promovează la Moscova destinațiile din ţara noastră, printr-un proiect-pilot comun denumit „Descoperă România”.

Campania de promovare se desfășoară în perioada 24 – 30 ianuarie 2016, iar în cadrul întrevederilor bilaterale cu reprezentanții tour-operatorilor și ai celor mai importante asociații de turism din Rusia, reprezentanții FAPT și ALDD au identificat măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru creșterea circulației turistice între România și Rusia.

Demararea proiectului-pilot presupune, de asemenea, şi organizarea de info-tripuri gratuite pe litoral, în Delta Dunării, dar și în alte destinații românești pentru tour-operatorii ruși, acțiuni comune de promovare și marketing, conferințe de prezentare și promovare a României și a destinațiilor românești, ce vor fi organizate pe teritoriul Rusiei.

„În anul 2015, aproximativ 6 milioane de turiști ruși și-au făcut vacanțele în Turcia și Egipt, destinații în care au cheltuit în medie 1.000 euro pe pachetul de vacanță și încă 1.000 euro/persoană la locul sejurului. România reprezintă o alternativă pentru turiștii ruși, având în vedere actuala conjunctură de piață. România are un potențial turistic uriaș, care prezintă interes în acest moment pentru tour-operatorii și turiștii ruși, iar misiunea noastră aici este să valorificăm acest potențial, motiv pentru care demarăm acest proiect pilot, care va cuprinde promovarea mai multor tipuri de pachete turistice în România: turism balnear, de business, leisure, circuite, turism activ (de vânătoare, pescuit), pachete combinate litoral și Delta Dunării, vacanțe pe litoralul românesc și la munte”, a spus președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin.

Delegația română va continua seria de întâlniri cu reprezentanții pieței ruse, în vederea creșterii fluxului turistic între cele două țări, prin acțiuni comune ale FAPT, ALDD și Camerei de Comerț și Industrie Tracia.

 

 

 

Citiți și despre: