Stiri: Stiri

Codul European al Comunicaţiilor Electronice

Deutsche Telekom a cumpărat GTS, cu 546 milioane euro

11.11.2013

Deutsche Telekom îşi consolidează poziţia pe segmentul B2B, prin achiziţionarea GTS Central Europe, pentru suma totală de 546 milioane de euro. Astfel, Deutsche Telekom îşi extinde capacitatea de a oferi servicii de telecomunicaţii pan-europene, precum şi produse integrate în ţările în care are în prezent o infrastructură limitată de reţea cu acces prin linii fixe.

„Noi investim, contrar tendinţelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziţiei noastre pe piaţa operatorilor integraţi, compusă din servicii de comunicaţii mobile şi fixe. Consolidarea poziţiei pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a declarat Timotheus Höttges, Chief Financial Officer Deutsche Telekom.

Claudia Nemat, membru în Boardul Deutsche Telekom pentru Europa şi Tehnologie. A afirmat că această achiziţie creşte capacitatea de a furniza servicii inovative de telecomunicaţii pan-europene transfrontaliere. „Subsidiarele noastre locale din Cehia şi Polonia, ale căror operaţiuni sunt centrate pe comunicaţiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixă adăugată. De aceea, GTS este o completare ideală a portofoliului nostru”, a completat aceasta.

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est. Compania are o infrastructură de reţea şi centre de date extinsă, precum şi un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business.

 

GTS a obţinut venituri de 347 mil. Euro, anul trecut

În 2012, GTS a obţinut venituri de 347 milioane de euro şi o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzând activele slovace, care vor fi reţinute de vânzători, ca parte din tranzacţie.

Deutsche Telekom cumpără GTS de la un consorţiu de firme internaţionale de investiţii, incluzând Columbia Capital, HarbourVest Partners, Innova Capital şi M/C Partners, care au dezvoltat activ compania în ultimii 6 ani.

Clienţii deja existenţi şi viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de reţeaua extinsă la nivel european şi global, de accesul la serviciile fixe şi mobile, precum şi de resursele sale financiare. Toţi clienţii vor beneficia de furnizarea neîntreruptă a serviciilor.

„Considerăm că Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS şi ne bucurăm de beneficiile şi oportunităţile astfel create pentru clienţii şi angajaţii noştri”, a spus Danny Bottoms, CEO GTS.

Tranzacţia este supusă aprobărilor autorităţilor de reglementare.