Stiri: IT&C

DevCon Live 2021

DevCon Live 2021 are loc pe 3-4 noiembrie

12.10.2021

DevCon Live 2021. Comunitatea IT din România este invitată să participe, în această toamnă, la DevCon Live – conferința premium dedicată pasionaților de tehnologie și developerilor – care se va desfășura în mediul online.

Inspirată de DevTalks Reimagined și parte a umbrelei DevTalks România, DevCon Live revine în luna noiembrie, cu un concept de două zile, scopul fiind acela de a oferi conținut nou și de a conecta comunitatea IT locală. Cea de-a doua editie virtuală va aduce două scene dedicate Java, precum și scene dedicate .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile și, pentru prima dată sub umbrela DevCon o scenă dedicată diversității, Women in Tech, dar și sesiuni practice cu durată prelungită, de tip masterclass.

DevCon Live 2021. Sunt aşteptaţi peste 5000 de profesioniști IT

În zilele de eveniment sunt așteptați peste 5000 de profesioniști IT și speakeri locali, dar și internaționali de la companii de renume, precum:

 • Microsoft
 • RedHat
 • sparXys

Participanții vor discuta subiecte despre:

 • diversitate
 • cum îmbini baletul și tehnologia
 • platforme și aplicații menite să lupte cu provocările generate de COVID-19

,,În 2021, DevCon Live se întoarce și invită developerii și profesioniștii din industria IT să se alăture unei comunități de experți și lideri cu experiențe similare. La această ediție ne-am propus să creionăm 2 zile cu sesiuni dedicate provocărilor din perioada 2020-2022 și am invitat speakeri cu un nivel de expertiză ridicat în domeniul IT, dar și elemente surpriză care să unească participanții și să îi ajute în procesul de interacționare din mediu virtual. Zona de networking, dar și elementul de gamificațion al conferinței vor îmbunătăți experiența online, iar audiența va putea să beneficieze de o călătorie autentică în cadrul DevCon Live. În plus, un element reprezentativ pentru evenimentele marca DevTalks rămâne zona expozițională cu standuri 3D, care va surprinde prezența companiilor de top, dar și un spațiu de relaxare, jocuri, quiz-uri, treasure hunt-uri.” – Carla Tîrnăcop, Project Manager DevCon Live.

Nouă conferinţe

În perioada 3-4 noiembrie, DevCon Live va oferi participanților acces la nouă conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum:

 • Java
 • .NET
 • Data
 • AI & Machine Learning
 • Web & Mobile
 • Women in Tech

Scena JavaMaster

Printre noutățile acestui an se numără și scena de JavaMaster. Este vorba de o conferință pentru cei care sunt deja familiarizați cu limbajul și care doresc să înțeleagă la un nivel superior această tehnologie.

Tot în conturarea acestei ediții, scenele dedicate sesiunilor de masterclass vor întregi agenda evenimentului. Având ca scop aprofundarea tehnologiilor preferate, pe aceste scene participanții vor avea parte de 1 oră și 30 de minute de conținut de calitate.

DevCon Live 2021. Sesiunea susţinută de Dr. Merrit Moore

Agenda evenimentului include topicuri de interes, iar printre sesiunile care se vor remarca este cea susținută de Dr. Merrit Moore – Fizician cuantic & balerină profesionistă – în cadrul conferinței Data, AI & Machine Learning, care ne va povesti cum pasiunea ei – baletul – se completează într-o frumoasă poveste cu tehnologia, știința și inteligența artificială. Aceasta va povesti experiența ei și va fi prezentă în deschiderea agendei pe 4 noiembrie, de la ora 10:00.

Unul dintre elementele cheie ale evenimentelor organizate sub umbrela DevTalks este reprezentat de momentele și zonele dedicate networking-ului. Acestea sunt susținute prin intermediul standurilor virtuale din zona expozițională.

În cadrul DevCon Live 2021, participanții vor avea ocazia să exploreze standuri 3D, unde pot discuta live cu reprezentanți ai companiilor partenere. De asemenea, ei pot participa la concursuri tehnice, teste, jocuri. Ei pot interacționa cu ceilalți participanți și speakeri prezenți la eveniment.

Mai multe detalii despre structura și agenda evenimentului, precum și modalități de participare pot fi accesate pe site-ul oficial: http://www.dev-con.ro.

Citește și Cybersecurity, o provovare în 2021