DevTalks Cluj-Napoca va avea loc pe 17 mai

21.04.2017

DevTalks, cea mai mare expo-conferință dedicată comunității de developeri din ţara noastră, revine pe 17 mai, la Grand Hotel Italia, în Cluj-Napoca. Evenimentul este organizat în jurul a patru scene principale şi va reuni peste 800 de developeri și pasionați de tehnologie.

Peste 30 de vorbitori din România, SUA, Marea Britanie, Germania, Finlanda, Olanda, Anglia și Bulgaria vor fi prezenți în cadrul celei de-a treia ediții DevTalks Cluj-Napoca.

DevTalks Cluj-Napoca este o conferinţă de referință pentru comunitatea IT. Pentru al treilea an consecutiv, evenimentul va reuni la Cluj-Napoca peste 800 de developeri și pasionați de tehnologie.

În 2017, DevTalks propune noi teme, subiecte de noutate, tendințe și provocări din domeniul tehnologiei. Pe Main Stage, participanții vor discuta despre Internet of Things, Inteligență Artificială, Machine Learning precum și despre alte tehnologii care vor contura viitorul. Scenele de Web & Mobile și BigData & Cloud vor aborda noile trenduri din domeniu și vor propune noi perspective asupra tehnologiilor actuale. În plus, pentru prima oară la DevTalks participanții pot asista la prezentările scenei de DevOps dedicată exclusiv profesioniștilor interesați de integrarea abilităților operaționale în echipele de dezvoltare.

Printre developerii care vor urca pe scenă DevTalks se numără:

  • James Birnie, Lead Consultant ThoughtWorks;
  • Luke Briner, CTO PixelPin;
  • Martin Woolley, Technical Program Manger la Bluetooth SIG;
  • Hannes Van De Vreken, Software Engineer & Developer Relations la madewithlove;
  • Zackary Chapple, Architect la CareerBuilder;
  • Martin Splitt, Senior Software Engineer la Archilogic;
  • Márton Kodok, Senior Software Architect la REEA;
  • Karina Popova, Head of Development la LINK Mobility;
  • Silviu-Tudor Serban, Fondator Helios Vision;
  • Alex Lakatos, Mozilla Tech Speaker.

Obiectivul conferinței este de a contribui la dezvoltarea comunității IT din ţara noastră prin promovarea ideilor care contribuie la transformarea comunității, încurajarea proiectelor inovatoare, susținerea diversității și implicarea activă a femeilor în domeniul tehnologiei.

Totodată, în cadrul DevTalks se va discuta despre noile tehnologii care pot avea un impact major asupra societății actuale. De exemplu, Silviu-Tudor Șerban, fondator Helios Vision, va vorbi despre Changing the world with AI and IoT, mai exact despre modul în care dispozitivele Helios pot ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să înțeleagă mediul înconjurător. Însă, în ce măsură pot noile tehnologii să se dezvolte și să influențeze realitatea în care trăim? Programming Ethics va fi tema abordată pe Main Stage în cadrul căreia se va discuta despre codul de etică al programatorilor și se va dezbate care este limita în care aceștia pot inova și dezvolta noi tehnologii care pot avea un impact asupra realității actuale.

Mai multe detalii despre evenimentul DevTalks Cluj-Napoca pot fi accesate pe www.devtalks.ro/cluj/.

 

 

Citiți și despre: