Stiri: IT&C

DevTalks România

DevTalks România celebrează 10 ani. Urmează o nouă ediție pe 29-30 mai la Romexpo

24.04.2024

DevTalks România, cea mai amplă conferință din industria IT&C din România, are loc în primăvara aceasta, pe 29-30 Mai, la Romexpo, Pavilion B1. Pentru cea de-a 11-a ediție, organizatorii așteaptă peste 6000 de participanți, între orele 10:00 – 17:30, în ambele zile ale evenimentului.

Cele mai influente companii IT

Sandbox, Google, Palo Alto Networks, GitHub, NVIDIA, Microsoft, Snyk, Intel, Apple, Spotify sunt doar câteva dintre cele mai influente companii IT ale căror echipe vor urca pe cele 14 scene ale evenimentului, cu focus pe Java, Artificial Intelligence, BigData & Cloud, DevLead, Future of Engineering, QA & Testing, Gaming, Web & Mobile, DevOps, Women in Tech, Cybersecurity, dar și Product.

În acest an, DevTalks Romania se angajează să exploreze în profunzime cele mai actuale teme și tehnologii, evenimentul adresându-se comunităților de developeri și profesioniști IT, în principal din România, dar și din Franța, Germania, UK, Republica Moldova, Spania sau SUA.

Temele de discuție

Agenda completă poate fi consultată pe www.devtalks.ro, mai jos regăsindu-se top 5 teme ale ediției:
https://www.devtalks.ro/

1. Ekaterina Sirazitdinova, Senior Data Scientist, NVIDIA – Exploring the Latest in Generative AI beyond Human Language. Tema își propune să explice funcționarea interioară a acestor sisteme complexe de funcționare a Inteligenței Artificiale Generative, explorând concepte și tehnici cheie.

2. Joseph Katsioloudes, Developer Advocate, Git Hub Security – Code Security Reinvented: Navigating the era of AI. Joseph va demonstra în cadrul sesiunii mai multe moduri în care developerii pot folosi inteligența artificială, prin demonstrații practice în GitHub Copilot.

3. Brian Vermeer, Java Champion, Snyk – Stranger Danger: Your Java Attack Surface Just Got Bigger. Participanții vor putea lua parte la o sesiune practică de hacking in Java cloud-native, în care pot fi observate amenințări, vulnerabilități sau configurații greșite.

4. Edwin Van Andel, CTO, Zerocopter – Hackers! Do we shoot or do we hug? O sesiune interactivă care urmărește definirea securității și a modului în care gândesc și lucrează hackerii.

5. Katie Gamanji, Senior Field Engineer, Apple – Sustainability Chronicles: Innovate Through Green Technology with Kepler and KEDA. Sesiunea susținută de Katie Gamanji își propune să aducă în atenția participanților inovarea prin tehnologia verde, un subiect de importanță majoră.

“Ediția din 2024 a DevTalks Romania promite să fie cea mai impresionantă”

“Ediția din 2024 a DevTalks România promite să fie cea mai impresionantă de până acum, aducând în prim plan experți ai celor mai mari companii de tehnologie din piața locală și internațională, acoperind astfel o agendă cuprinzătoare de subiecte din industria IT&C. Din 2014 până în prezent, am păstrat obiectivul de a consolida DevTalks România, integrând anual tehnologii de interes și arii cât mai diverse în zona expozițională, astfel încât, astăzi putem spune că suntem tot mai aproape de un ecosistem tech, în care participanții pot regăsi oportunități de creștere profesională, dar și personală.

DevTalks România este cu siguranță cea mai potrivită platformă pentru developeri, antreprenori tech și iubitori ai tehnologiei.” a declarat Roxana Sluser, Senior Project Manager DevTalks România.

85 de companii

Zona expozițională va reuni peste 85 de companii de tehnologie, devenind alături de zonele custom și zonele de relaxare cea mai complexă platformă care adresează o paletă largă de nevoi în rândul profesioniștilor IT și a developerilor. Pe parcursul celor două zile de eveniment, pentru al doilea an consecutiv, participanții vor putea testa în cadrul Mobility Area cele mai noi modele de mașini electrice, alături de Țiriac Auto, cu marca Mercedes-Benz.

“DevTalks România va continua să măsoare impactul său în comunitate, adresându-se unui număr de 60.000 de profesioniști la nivel național din industria IT&C. Prin urmare, și în acest an susținem promovarea Tech Edu Area, o zonă dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani în care aceștia pot explora ateliere de programare și robotică. De-a lungul celor 10 ani de la fondarea evenimentului, ne-am propus să întregim comunitatea IT din România într-un singur loc pentru a putea găsi soluții pentru activitățile pe care le desfășoară în companiile pe care le reprezintă.

De aceea, veți vedea că mizăm pe construirea unor piloni care să sprijine profesioniștii în a reuși să facă față schimbărilor din piață. Anul acest veți observa o atenție deosebită către subiectele ce implică Inteligența Artificială, dar și subiectelor dedicate managerilor și liderilor din industrie, referitor la gestionarea sau dezvoltarea organizațiilor, subiecte pe care le puteți întâlni pe scena DevLead.” a declarat Andreea Balaci, Delivery Area Manager în cadrul Catalyst Solutions – Organizator DevTalks România.

Citește și FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA VIITORULUI 2024 are loc pe 25 aprilie